Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Galatasaray Medical Park’a 3-1 üstünlük kurarak finale yükselen Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı, tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor.

Sezon başından beri aldığı sonuçlarla ve elde ettiği başarılarla dikkatleri üstüne çeken siyah-beyazlı ekip, camiasına bir sezonda ilkleri yaşatma fırsatı buldu. Bu sezon Türkiye Kupası’nı ve FIBA EuroChallenge Kupası’nı alarak tarihinde ilkleri gerçekleştiren siyah-beyazlı takım, Beko Basketbol Ligi’nde de şampiyon olduğu takdirde camiasına 37 yıl sonra bu sevinci de yaşatacak.

TARİHİ DÖNEMİN İLK BAŞARISI TÜRKİYE KUPASI
Beşiktaş Milangaz, erkek basketbol takımında kulübe bu sezondaki ilk tarihi başarısını Türkiye Kupası’nı alarak yaşattı.

Eleme grubu maçlarında 3 galibiyet alarak 8′li Final’de mücadele etme hakkı kazanan siyah-beyazlı ekip, burada da rakiplerini bir bir dize getirerek Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez kazandı.

AVRUPA KUPASI EN ÖNEMLİ İLK
Kulübe erkek basketbolunda ilk Türkiye Kupası’nı getiren ”Kara kartallar”, tarihin en önemli başarısına ise Avrupa’da ulaştı.

FIBA EuroChallenge Kupası’nda mücadele eden Beşiktaş Milangaz, bu kupayı da alarak tarihte ilk Avrupa kupasını da camiaya kazandırdı.

LİGDE 37 YILLIK BEKLEYİŞ
Sezon içinde 2 kupa alarak hem ilkleri başaran, hem de camiaya üst üste kupa sevinçleri yaşatan Beşiktaş Milangaz’da şimdiki hedef ise Beko Basketbol Ligi şampiyonluğuna ulaşarak 37 yıllık bekleyişi sonlandırmak olacak.



Ligde play-off serisinde Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park gibi iki önemli rakibi saf dışı bırakan siyah-beyazlı takım, final serisinde karşısına çıkacak takımı da geçerek şampiyon olmaya çalışacak.

Beşiktaş Milangaz, bunu başardığı takdirde camiaya 37 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşatacak.

Beşiktaş, basketbolda ligdeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1974-1975 elde etmişti.

Bu arada siyah-beyazlı ekip, şampiyon olduğu takdirde ayrıca bir sezona 3 kupa birden sığdırarak yine ”tarihi” bir döneme imza atmış olacak.

Categories:

Leave a Reply