Euroleague'de zorlu Top 16 maratonu sona erdi. 3 temsilciyle başladığımız maceranın sonunda ne yazık ki herhangi bir temsilcimiz son 8 takım arasına adını yazdıramadı.6. haftanın özetleri , alınan sonuçlar ve puan durumları şöyle oluştu ;

E Grubu

Anadolu Efes - CSKA Moskova : 65-82





Olympiakos - Galatasaray Mp : 88-81



İki temsilcimizin bulunduğu grupta , Anadolu Efes önceki hafta aldığı mağlubiyetle son haftaya iddiasız girdi. Yine geçtiğimiz hafta Olympiakos'u mağlup eden CSKA Moskova ise liderliği garantileyerek İstanbul'a geldi.İki iddiasız takımın mücadelesinde (ne kadar CSKA pekte iddiasız gibi oynamasa da ) gülen taraf CSKA oldu. Yeni koçu Zouros ile ilk maçına çıkan Efes zaman zaman iyi sinyaller verse de CSKA maçı daha fazla isteyen taraf oldu ve Efes 1 galibiyetle Top 16 turuna veda etti.

Gruptaki diğer temsilcimiz Galatasaray MP ise beklentilerin aksine grupta son haftaya kadar bize en büyük heyecanı yaşatan takım oldu. Evinde 3 maçı da kazanan sarı kırmızılılar deplasmandaki kötü performanslarının kurbanı oldu desek yalan olmaz. Top 16 da mağlup oldukları maçlar da dahil her maçta sonuna kadar yaptıkları mücadele gerçekten inanılmazdı.Abdi İpekçi'de oluşturdukları atmosfer ile rakiplerin korkulu rüyası oldular. Tüm bu iyi şeylerin yanında son maçta üst tura çıkma şansı da vardı Galatasaray'ın ama Olympiakos evinde bu şansı tanımadı.Tüm çeyreklere iyi başlayan Olympiakos zaman zaman Galatasaray'a yakalansa da maçı vermedi ve üst tura yükselen taraf oldu. Söylenecek fazla şey yok , istatistik yazmaya da gerek yok. Her maç 12 tane sarı kırmızı forma ellerinden geleni fazlasıyla parkeye yansıttı. Mahmuti ve oyunculara teşekkürler .



F Grubu

Siena - Real Madrid : 90-102




Unicaja Malaga- Gescrap Bilbao : 55-59



F grubunda belkide Euroleague'in en büyük sürprizi gerçekleşti ve Real Madrid kupanın dışında kaldı. 4.haftada Bilbao deplasmanında aldıkları farklı mağlubiyet onların sonunu hazırladı adeta. Ardından Bilbao'nun Siena'yı son topta yıkması ve dün akşamda Malaga deplasmanından galibiyetle ayrılması Madrid'i İstanbul yolundan çıkarıp evine dönmesine neden oldu. Bu grupta bahsetmemiz gereken yegane olay bence Bilbao'nun son 8 takım arasına kalmasıdır. Galatasaray MP gibi onlarda İspanya'da beklentilerin çok üzerine çıkan takımı oldular . Rüya gibi geçen sezonları şimdi daha üst seviyede devam edecek. Büyük bir iş başardılar gerçekten bakalım rüyadan ne zaman uyanacaklar ?



G Grubu

EA7 Milano - Fenerbahçe Ülker : 85-72




Unics Kazan - Panathinaikos : 63-68



Bir başka hayal kırıklığı yaşadığımız grup ise G grubu oldu.Kuralara 1. torbadan giren Fenerbahçe Ülker , kabul edilebilir bir kura çekmişti ve kura sonunda pek çok otorite Fenerbahçe Ülker'in son 8 takım arasına kalacağını belirtmişti. Lakin o zamandan bu zamana Fenerbahçe Ülker'de pek birşey değişmedi. Bir kişi değil bir olay değil çeşitli sıkıntıları vardı Fenerbahçe'nin.Top 16 boyunca çözemediler. Herşeye rağmen son hafta yine bir şansları vardı. Milano'yu deplasmanda yenip Pana'nın Kazan deplasmanından galibiyeti beklenecekti. Olmayacak bir senaryo da değildi hani.Aynı saatte başlayan mücadelelerde Kazan'dan iyi haberler geliyordu ama Fenerbahçe hiç final maçı havasında değildi.Sanki Milano'ya galibiyet lazım da onlar çok iyi oynuyordu. Garip bir oyun oynuyordu Fenerbahçe Ülker. Dolayısıyla Kazan'da ne kadar Pana kazansa da Fenerbahçe Ülker kendi bacağından asılmayı beceremeyince turnuva dışı kaldılar.

Bütçede küçülmeye gidilmesiyle sezona pekte favori olarak girmeyen son şampiyon Panathinaikos ekol olmanın ne demek olduğunu gösterdi ve son 8e kalmayı başardı. Kazan ise Domercant önderliğinde yoluna devam ediyor.



H Grubu

Barcelona - Maccabi Electra : 70-67




Zalgris Kaunas - Bennet Cantu : 71-77



Top 16nın en sakin grubu hangisi desek H grubu bizleri tatmin eden cevap olacaktır. Barcelona tüm maçlarını kazanarak son 8 takım arasına kalırken Maccabi'de gruptaki diğer takımlara üstünlük kurarak 2. sırada yer aldı. Cantu 3. hafta Maccabi'yi yenerek biraz ilgi uyandırsa da deplasmanda fark yeyince onların da sürpriz şansı kalmadı . Zalgris ise galibiyetsiz Top 16 ya veda etti.



6. Haftanın İstatistik Liderleri ;



Top 16 mücadelesi sonrası çeyrek final eşleşmeleri ise şöyle oluştu ;

>>> Euroleague'de Çeyrek Final Eşleşmeleri <<<

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply