Pınar Karşıyaka Avrupa'ya veda etti

FIBA Eurochallenge’daki temsilcimiz Pınar Karşıyaka ikinci tur L Grubu’ndaki son maçında Almanya ekibi Artland Dragons’a 95-88’lik skorla mağlup oldu. Bu sonuçla temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Avrupa kupalarına da veda etti.

Birkan Batuk ve Emre Bayav’ın sayılarıyla oyuna hızlı başlayan temsilcimiz karşısında Artland Dragons, Nathan Peavy’nin basketleriyle 5.dakikada skoru 9-9’a getirdi. Ikonic ve Birkan ikilisiyle skor üreten Pınar Karşıyaka, ilk periyotu da 20-27 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk hücumunda temsilcimiz, Stanojevic’in pasında Ikonic’in üç sayılık basketiyle farkı 10 sayıya çıkarttı (20-30). Ancak ev sahibi ekip, savunmadaki direnciyle oyunda dengeyi yakaladı. Devre sonunda Pınar Karşıyaka, soyunma odasına Jovo Stanojevic’in serbest atışlarıyla 46-49 üstün giden taraf oldu.

Stanojevic ve Peavy’nin sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası geride kaldı. David Holston ve Brandon Thomas’ın basketleriyle oyunun kontrolünü eline alan Artland Dragons, 27.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (67-62). Üçüncü periyotu Alman temsilcisi 72-71 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotu karşılıklı basketlerle başladı. Özellikle hücumlarda Thomas ile skor üreten ev sahibi ekip, 35.dakikaya da 84-79 önde girdi. Son bölümde aradaki skor farkını koruyan rakibi karşısında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, salondan da 95-88 yenilgiyle ayrıldı.

Leave a Reply