Mestalla'da kazanan çıkmadı

İspanya Kral Kupası'da yarı final ilk maçında Valencia ile Barcelona, Mestalla Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele Jonas ve Puyol'un karşılıklı golleriyle berabere tamamlanırken, Messi de bir penaltı kaçırdı.

Kral Kupası çeyrek finalinde Real Madrid'i eleyen Barcelona ile Levante'yi saf dışı bırakan Valencia, yarı finalin ilk maçında Mestalla'da kozlarını paylaştı. Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşma, 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Yarı finalin rövanş maçı ise 8 Şubat'ta Nou Camp'ta oynanacak.

Barcelona, deplasmandaki maça iyi başladı. Orta sahada kontrolü eline erken alan Katalan temsilcisi, ilk dakikadan itibaren golü aramaya başladı. Ancak maçın ilk golü, 27'inci dakikada Valencia'dan geldi. Hızlı gelişen atakta golü atan Jonas Goncalves, ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

Bu golün ardından baskısını artıran Barcelona, 35'inci dakikada Puyol ile beraberliği yakaladı. Sol taraftan kullanılan kornerde iyi yükselen Puyol, kalecinin de hatasını iyi değerlendirdi ve maçta skoru 1-1'e getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise Barcelona, sahanın tek hakimiydi. Çok önemli gol pozisyonlarına giren Katalan ekibi, 56'da ise Messi'nin ayağından bir de penaltı kaçırdı.

Son dakikalara kadar büyük bir baskı kurduğu Valencia kalesinde, Messi ve Alves ile yakaladığı fırsatlardan yararlanamayan Barcelona, sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılmasına rağmen, rövanş karşılaşması için ufak bir avantaj elde etti.

Leave a Reply