Gana ve Mali çeyrek finalde

Afrika Kupası D Grubu’nda Gana ile Gine karşı karşıya geldi. Gana 28. dakikada 1-0 öne geçmesine rağmen Camara’nın golüne engel olamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Gana puanını 7’ye çıkararak grubunu lider tamamladı. Gine ise 4 puanda kalarak turnuvaya veda etti.

İlk iki maçını kazanmayı başaran Gana, Gine karşısında da maça etkili başladı. Gana’da 28. dakikada sahne alan Badu, rakip fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Gine rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı. 45. dakikada Gine, Camara’nın kaydettiği golle skora 1-1 eşitlik getirdi. İlk yarıda başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha etkili olan taraf Gine’ydi. Gine’de Bah, 70. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Maçın kalan bölümünde gol sesi çıkmayınca karşılaşma da 1-1 sona erdi.

MALİ ÇEYREK FİNALDE
D Grubu’nun diğer maçında Mali ile Botswana karşı karşıya geldi. Mali, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Botswana’yı 2-1 mağlup ederek puanını 6’ya çıkardı ve grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale kaldı.

Karşılaşmanın ilk devresinde iki takım da gol yollarında etkili olamadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Botswana oldu. 50. dakikada Mali filelerini havalandıran Ngele takımını 1-0 öne geçirdi.

Mali’de bu golden 6 dakika sonra sahneye çıkan Dembele, kaydettiği golle skora 1-1 eşitlik getirdi. Botswana kalesine yüklenmeye devam eden Mali, 75. dakikada Seydou Keita’nın golüyle 2-1 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmazken, Mali sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Leave a Reply