Euroleague'de heyecan artık zirve yapmış durumda. Top 16 turu 6. haftasında birbirinden önemli maçlar oynanacak.Önceki haftalarda oynanan maçlar sonunda Barcelona , Maccabi Electra , Panathinaikos ve CSKA Moskova son 8 takım arasına katılmayı garantilemişti.Bu haftaki maçlarla kalan 4 takım daha belirlenecek ve heyecan bir diğer tura taşınacak.

E Grubu

İki temsilcimizin bulunduğu grupta CSKA Moskova liderliği garantilerken , Anadolu Efes gruba veda eden takım durumunda. Bir diğer temsilcimiz Galatasaray MP ise Olympiakos ile deplasmanda tarihi bir maça çıkacak. Top 16da evinde oynadığı 3 maçıda kazanan ancak deplasmanda galibiyeti bulunmayan Galatasaray MP bir ilki başararak ilk kez katıldığı Euroleague'de bu sezon yazmaya başladığı destana yeni hikayeler eklemek için Yunanistan deplasmanında zorlu bir sınava çıkacak.Gordon'ın önderliği ve 12 cesur yüreğin çabasıyla umuyorum ki üst tura çıkan takım Galatasaray MP olacaktır. Matematik hesaplarına baktığımızda ise Galatasaray MP 1 sayı ile mağlup olsa dahi üst tura yükselen takım olacak. Galibiyet durumunda ise her türlü turlayan taraf yine temsilcimiz olacak.

Grubun diğer mücadelesinde ise tur şansını yitiren Anadolu Efes , yeni coach Zouros yönetiminde CSKA karşısına çıkacak.Prestijden öte bir anlamı olmayan maçta temsilcimize başarılar diliyorum ve bu sezonun büyük hayal kırıklığı olduğunu da belirtmeden edemiyorum.

E Grubunda haftanın programı ve son puan durumu şöyle ;



F Grubu

F Grubunda ise bu hafta sonunda büyük sürpriz yaşanabilir ve Real Madrid turnuvaya bu turda veda edebilir. Bu hafta Siena'ya konuk olan Real Madrid'e galibiyet yetmeyecek aynı zamanda grubunu galibiyetsiz takımı Malaga'nın Bilbao'yu mağlup etmesini bekleyecek. 3 İspanyol takımının bulunduğu grupta bakalım neler olacak gerçekten merak konusu.Grupta ayrıca Siena büyük ölçüde grubu lider tamamlamayı garantiledi diyebiliriz. Evinde Real Madrid'ten olağanüstü bir fark yemediği takdirde Siena üst tura çıkacak ve Olympiakos - Galatasaray MP maçının galibiyle Final Four için kapışacak.

Bilbao takımı ise Malaga'yı deplasmanda yenerek kendi işini kendi bitirmeyi deneyecektir. Aksi takdirde Siena'nın evinde Real Madrid'e yenilmemesini bekleyecekler. Ve bunu başarırlarsa Euroleague'in büyük sürprizlerinden birine imza atacaklar.

Bakalım Final Four için en güçlü adaylar arasında gösterilen Real Madrid zoru başarabilecek mi ? Grupta haftanın programı ve puan durumu şöyle ;



G Grubu

Euroleague'deki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Ülker'in bulunduğu G grubunda da önemli mücadeleler var. Temsilcimiz Milano deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla giderken bir yandanda kulağı Kazan'da olacak. Çünkü Fenerbahçe Ülker'in tur atlaması için Milano'yu yenmesi yetmeyecek üzerine birde Panathinaikos'un evinde mağlup olduğu Kazan'ı deplasmanda geçmesini bekleyecek. Geçtiğimiz hafta Kazan'ı uzatmalarda harika bir oyunla geçen Fenerbahçe Ülker buradan turla dönerse yaşanan sıkıntılar için de merhem olacaktır bu başarı. Temsilcimize başarılar.

Grubun diğer maçında ise gruptan çıkmayı garantileyen Panathinaikos , ilk 3 maçı kazanarak büyük sükse yapan yalnız son 2 maçı kaybeden ve elenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Kazan'a konuk olacak.Maçı kazanan taraf grubu lider tamamlayacak ve Maccabi ile Final Four mücadelesi yapacak.Kazan kaybeder ve Fenerbahçe Ülker kazanırsa Fenerbahçe Ülker 2. olarak üst tura çıkıp Barcelona ile eşleşecek.Panathinaikos kaybederse onlar Barcelona ile eşleşecekler.

Grupta haftanın programı ve puan durumu şöyle ;



H Grubu

H grubunda ise son hafta pek heyecan yaşanmayacak ve prestij mücadeleleri oynanacak. Son hafta öncesi Barcelona liderliği , Maccabi ise 2. sırayı garantilemiş durumda.Cantu ve Zalgris'in Euroleague macerası ise burada sona erdi.

Grupta haftanın maçları ve puan durumu ise şöyle ;



* E ve F grubundaki maçlar 1 Mart tarihinde G ve H grubundaki maçlar ise 29 Şubat tarihinde oynanacaktır.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply