THY Euroleague'de Top 16 turu 4. maçları dün ve Çarşamba oynanan maçlarla tamamlandı. Alınan sonuçlar şöyle ;



E grubundaki temsilcilerimizden Anadolu Efes evinde Olympiakos'a kaybederek gruptan çıkma şansını büyük ölçüde yitirdi.Sezon başında büyük yatırım ve beklentilerle sezonu açan Efes'te şu an gelinen nokta gerçekten içler acısı.35 yılın en büyük yatırımı son 8 takım arasına bile giremeyecek hem de Final Four'un İstanbul'da yapılacağı sezonda. Burada tek bir sorumlu bulmak doğru değil çünkü pek çok sıkıntısı var Efes'in. Oyunculardan teknik ekibe , yönetime dek uzanan sorunlar silsilesi , yapılan transferler , yapılamayan transferler derken gelinen nokta gerçekten üzücü. Maça gelecek olursak maça felaket başladı Efes. Daha sonra toparlayıp devre sonunda dengeyi kursa da 3. çeyrekte yine düşüş gösterdi takım. Olympiakos Spanoulis'in normalin çok altında katkı yaptığı maçta diğer oyunculardan gelen bilhassa Printezis ve Papanikolaou'dan extra katkı aldı. İki oyuncunun 32 sayısı ve takım sıkıştığında yaptıkları işler takımı galibiyete taşıyan etkenler oldu. Efes'te ise maç boyu Lafayette ve Barac skorer oyun sergilese de onların da belirli kapasitede olmaları Efes'in bir adım öne çıkamamasına neden oldu. Tüm bu kötü organizasyona rağmen maç sonunda Vujacic'in 3 sayılık basketi ile maçı dengeleyen Efes son 10 saniye kala neden faul yaptı Ufuk hocaya sormak gerekir. Çok uzattım , kısaca şöyle özetlemek gerekirse ;

Basketbolda bir ekol sahibi olmak 20-30 milyon euro yatırım yapıp sıfırdan takım kurmaya göre başarı için daha önemli. Yunan takımları bu sene bunu gayet iyi göstermiş oldu. Ekonomik olarak krizde olsalarda sistemleri işlemeye devam etti.

Grubun diğer mücadelesi ise Efes'in hayalkırıklığını kapatıp üzerine kocaman destan yazılacak bir performans sergileyen Galatasaray MP ile CSKA arasındaydı. Galatasaray MP bu sezon gerçekten Euroleague'de büyük işler başardı.Elemelerden gelip ilk kez katıldıkları Euroleague'de önce gruptan çıkarak son 16 takım arasına kaldılar. Top 16 da ise basketbolda hep bahsettiğimiz karakter, takım ruhu denilen olguları bize gösteren takım Galatasaray MP oldu . Evinde aldıkları Olympiakos galibiyetinin ardından dünde geçtiğimiz sezondan itibaren olmak üzere 18 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan CSKA'yı da geçen Galatasaray MP hem prestij hem de gruptaki geleceği açısından önemli bir galibiyet aldı. Bu seneki formuyla Gordon yine takımın lider oyuncusu olurken CSKA maçında Shipp , Andric ve kenardan Cevher'in katkıları takımı galibiyete taşıyan etkenler oldu. Etken demişken belki de en önemlisi ve en çok katkısı olan bence taraftar. Her maçta desteklerini esirgemeyen ve adeta takımla bütünleşip her topa can veren taraftar olmasa belki de Galatasaray hakkında bugün bunları yazıyor olmazdık. Şimdi onlar için Olympiakos maçı daha da önem kazandı. Efes ile de maçları var ama üst turun yolu Pire'deki deplasmandan geçiyor. Galatasaray'ın buraya kadar gelmesi bile takdire şayan bir performansken birde üzerine böyle heyecanlar yaşatan Galatasaray MP'ı gerçekten ayakta alkışlamak gerek.

F grubunda Siena yoluna namağlup devam ederken Bilbao ise Madrid karşısında aldığı farklı galibiyetle grupta bir anda ikincilik için dev bir adım atmış oldu.Kalan iki maçta Real Madrid büyük bir sürprizle karşılaşıp son 8 takım arasına giremeyebilir hemde Barcelona ve CSKA Moskova'nın ardından en büyük favorilerden biri olarak gösterilirken. Gruptaki bir diğer İspanyol takımı Unicaja , Siena deplasmanında aldığı mağlubiyetle Euroleague'e veda etmiş oldu.

G grubunda ise Unics Kazan , Milano deplasmanında ilk mağlubiyetini alsa da gruptan çıkmak için hala büyük şansları var. Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise Atina deplasmanında Panathinaikos'a bir kez daha mağlup olarak gruptan çıkma şansını zora soktu. İlk maçta olduğu gibi tıpkı Atina'da da maça hızlı giren taraf Panathinaikos oldu. Daha ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkan Yunan ekibi kalan bölümlerde temsilcimize geri dönme fırsatı vermedi ve son 8 takım arasına kalma yolunda önemli bir virajı dönmüş oldu.Fenerbahçe Ülker ise kalan 2 maçını kazanıp Unics Kazan'ın ise kalan maçlarını kaybetmesini bekleyecek.

H grubunda Barcelona , Zalgris deplasmanında aldığı galibiyetle yoluna devam ederken , gecenin grup adına önemli maçında Maccabi Tel Aviv evinde Cantu'yu 15 sayı farkla geçerek rakibine ikili averajda üstünlük kurmuş oldu ve kalan maçlarda olağan dışı bir sonuç olmaz ise Maccabi üst tur için büyük avantaj yakalamış oldu.

THY Euroleague'de 4. hafta maçlarında haftanın istatistik liderleri ise şöyle oluştu ;




Top 16 4. haftanın ardından gruplarda oluşan puan durumu ise şöyle ;




Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply