THY Euroleague'de bugün ve yarın Top 16 gruplarında 3. hafta heyecanı yaşanacak.Program şöyle ;

E Grubu

Olympiakos - Anadolu Efes 1 Şubat 2012 / 20:45
CSKA Moskova - Galatasaray MP 2 Şubat 2012 / 18:15

F Grubu

Real Madrid - Gescrab BB 1 Şubat 2012 / 21:45
Unicaja Malaga - Siena 2 Şubat 2012 / 21:45

G Grubu

Fenerbahçe Ülker - Panathinaikos 2 Şubat 2012 / 20:30
Unics Kazan - EA7 Milano 1 Şubat 2012 /18:00

H Grubu

Barcelona - Zalgris Kaunas 2 Şubat 2012 / 20:45
Bennet Cantu - Maccabi Electra 2 Şubat 2012 / 20:45

Euroleague heyecanı bugün 3 maçla başlıyor. Temsilcilerimizden Anadolu Efes bu akşam kritik bir maça çıkacak. Şüphesiz ki iki takımın da galibiyetten başka düşüncesi yok. İki takımda kazanmak için herşeyi yapacaklardır.Temsilcimiz Anadolu Efes'in Olympiakos'a şansı tutuyor.Ayrıca bu sezon 6 deplasman maçından 3ünü kazanabilen temsilcimizin kaybettiği deplasmanlar , Real Madrid , Maccabi Electra ve CSKA Moskova. Yani tamamı 1. sınıf zorlukta deplasmanlar. Onun dışında kalan takımlara karşı rahatlıkla başa çıkabilir Efes ki ilk tur gruplarında gördük , Milano , Partizan ve Spirou maçlarını deplasmanda kazanmayı başardı. Sözün özü bu maçta bana göre temsilcimiz %51 ile galibiyete yakın taraf.Gruptaki diğer temsilcimiz Galatasaray MP ise CSKA deplasmanına çıkıyor. CSKA maçlarından bir beklentimiz yok , iki güzel tecrübe yaşayacak Galatasaray. Zaten önemli olan kalan Efes ve Olympiakos maçları onlar için. Umarım Efes Olympiakos'u altına alacak skorları alır ve son 8 için iki temsilcimiz kapışır ve hakeden takım üst tura yükselir.

F grubunda ise geçtiğimiz hafta evinde Siena karşısında büyük şok yaşayan Real Madrid , Bilbao'yu konuk edecek. Real'in hedefi deplasmandaki Siena maçına kadar kayıpsız gitmek olacaktır. Bu hedeflerine de ulaşacaklardır.Grubun diğer maçında ise Siena yine İspanya'da bu kez Malaga'ya konuk olacak.Siena öyle gruba düştü ki 3 kez İspanya deplasmanına çıkacak. Malaga deplasmanı her daim zor olmuştur , Madrid son saniye basketi ile kazanmıştı. Siena bakalım Madrid performansını Malaga'ya da yayabilecek mi bekleyip göreceğiz.

G grubunda dananın kuyruğunun kopacağı haftalardayız. Unics Kazan , 2de 2 yaparak hesapları karıştırsa da Fenerbahçe Ülker hala kendi kaderini kendi çizecek pozisyonda. Bu sezon evinde Caja Laboral ve Bilbao'ya mağlup olan Fenerbahçe Ülker , sezonun en önemli maçlarından birine çıkıyor.Seyircisinin desteği ile bana göre bu zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılmaması için hiçbir sebep yok.Bu hafta ve gelecek hafta oynanacak mücadeleler sonunda Panathinaikos'a üstünlük kurabilirse ben inanıyorum ki içeride oynayacağı Kazan'ı bu kez eli boş gönderecektir ve üst tura çıkma yolunda büyük avantaj yakalayacaktır. Grubun diğer maçı ise Tataristan'da oynanacak. Grubun galibiyetsiz takımı Milano , Kazan'a konuk olacak. Gruba muhteşem 2 galibiyetle başlayan Kazan , Milano'yu da geçerek son 8 için bir adım daha atmak isteyecektir. Milano ise büyük yatırımlar yaptığı sezonun sonuna doğru geliyor.Onlarda bu zorlu deplasmandan bir galibiyet isteyeceklerdir ama şanslarını fazla görmüyorum.

H grubunda ise grubun hatta Euroleague'in CSKA ile en büyük favorilerinden Barcelona evinde Zalgris'i konuk edecek. Barcelona , kendileri için hedef maç olan Maccabi maçını kayıpsız geçti ve liderlik için dev bir adım attı.Liderlik yolunda onları yolundan edecek rakip göremiyorum.Şimdiden son 8deki muhtemel rakiplerine odaklanmış olabilirler hatta .Maccabi Electra ise evinde Barcelona'ya mağlup olarak liderlik şansını kaybetti dersek yanılmış olmayız.Cantu deplasmanı onlar için zor geçecektir. Çünkü Cantu, hiç bir zaman oyundan kopmayan bir sistem takımı. Maccabi'de Mallet'nin daha sisteme oturması gerekiyor.Cantu gruptan çıkmak istiyorsa onlar için hedef maç bu maç.Kıran kırana bir maç olacaktır.

Tüm temsilcilerimize başarı dolu haftalar !

2 Responses so far.

  1. Adsız says:

    gruplarin puan durumlarinida versen daha iyi olmazmiydi =)

  2. hmzsnmz says:

    İlk 2 maç itibariyle puan durumu pekte yansıtıcı olmuyor bana göre. 3 ve sonrası için dediğin doğru ki zaten gelecek haftadan itibaren öyle olacak :)

Leave a Reply