Yıldız erkekler Letonya’ya acımadı

Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Türkiye, Letonya'yı 94-69 mağlup etti.

Letonya'da en skorer isim 14 sayı ve 1 ribauntla oynayan Rauls Avenilis olurken, Türkiye'de Mert Çevik 24 sayı ve 8 ribauntla mücadele etti.

Turnuvanın 3. gününde (A) Grubu'nda mücadele eden Mısır, Sırbistan'ı 66-57 yendi. Mısır'da Ehab Saleh, 15 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistlik performansıyla takımının en etkili ismi olurken, Sırbistan'da Stefan Pano, 16 sayı ve 6 ribauntla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Aynı grupta mücadele eden Polonya, rakibi Slovenya'yı 76-64 mağlup etti. Polonya'da takıma galibiyeti getiren isim 14 sayı ve 7 ribauntla oynayan Mihal Marek oldu. Slovenya'da da Najc Zupan, 20 sayı ve 15 ribauntla takımına önemli katkı yaptı.

(B) GRUBU
(B) Grubu'nda ise Rusya, Ukrayna'yı 69-58 mağlup etti. Rusya'da en skorer isim 16 sayı ve 6 ribauntla oynayan Daniil Klenkov olurken, Ukrayna'da Oleksandr Kobets'in 23 sayı ve 10 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

Karadağ ise Bulgaristan karşısında sahadan 92-50'lik sonuçla galip ayrıldı. Karadağ'da en skorer isim 21 sayı ve 8 ribauntla oynayan Aleksandar Dozic oldu. Bulgaristan'da ise 14 sayı ve 7 ribauntla mücadeleyi tamamlayan Rumen Basilev takımın en skorer oyuncusu oldu.

Grubun son maçında ise Fransa, Almanya'yı 53-47 mağlup etti. Fransa'da en skorer isim 10 sayı ve 5 ribauntla Eliezer Vansort olurken, Almanya'da Canstantin Ebert'in 9 sayı ve 1 ribauntluk performansı yenilgiyi önleyemedi.

Turnuvada yarın (A) Grubu'nda Slovenya-Mısır, Sırbistan-Letonya ve Türkiye-Polonya, (B) Grubu'nda ise Karadağ-Fransa, Bulgaristan-Ukrayna ve Rusya-Almanya karşılaşmaları yapılacak.

Leave a Reply