Galatasaray-Ve lider sahnede

Lider Galatasaray, ikinci devrenin ilk maçında bu akşam taraftarlarıyla buluşuyor. Türk Telekom Arena’da oynanacak mücadelede, Aslan’ın rakibi ise Büyükşehir Belediyespor... Üst üste 6 maç kazanarak zirveye kurulan Sarı-Kırmızılılar,ligin açılış haftasında zorlu rakibine mağlup olmuştu. Olimpiyat Stadı’nda 2-0 kaybeden Cim Bom, o dönem Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Belediyespor karşısında çok kötü bir futbol sergilemişti. Ancak o günden bu yana çok şey değişti. Her geçen gün vites artıran Galatasaray, ezeli rakipleri dahil önüne geleni devirip zirveye oturdu. Taraftarların yeniden şampiyonluk havasına girdiği şu günlerde, Terim’in de en büyük isteği kendi evinde puan vermemek.

İkinci yarılara süper başlangıç

Son 10 seneye bakıldığında, ikinci yarının açılış maçlarında Aslan’ın müthiş bir performans ortaya koyduğu görülüyor.
10 sezondur 18. haftada maç kaybetmeyen Cim Bom, bu haftadaki son yenilgisini 2000-01’de kendi evinde Denizlispor’a karşı aldı. Sami Yen’deki maç 2-1 sona ermişti. Galatasaray, bu tarihten sonra oynanan 10 maçın 9’unu kazandı.

Riera’ya gün doğdu

Melo’nun cezası nedeniyle maç kadrosunda bulunmayacak olması, bir başka yabancı futbolcuya fırsat doğurdu. Haftalar önce ilk 11’deki yerini Emre’ye kaptıran Albert Riera, bu akşam İmparator tarafından sahaya sürülecek. 6 yabancı sınırı nedeniyle oldukça formda olan diğer yabancıların hiçbirini kesemeyen İspanyol oyuncu, verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor.

Duran toplar Selçuk’un

Senelerdir frikikten gol bulamayan Galatasaray, Selçuk İnan’la bu hasrete son vermişti. Önce Trabzon, sonra Manisa’ya müthiş goller atan Selçuk, bugün de tüm duran topların başında yerini alacak. Sezon başında takıma katılan başarılı futbolcu, ilk haftalarda Trabzonspor’daki performansını aratsa da zamanla takımın kilit isimlerinden oldu.

Piri’nin adamları

İki genç yıldız Semih ve Emre, ilk 11’in değişmezleri oldu. Özellikle Semih’in performansı, savunmanın grafiğini fazlasıyla yükseltti. Ancak iki futbolcunun hâlâ birçok eksiği bulunuyor. Bunların başında da fiziksel durumları geliyor. Kondisyoner Scott Piri’nin bu nedenle, Terim’in de onayıyla iki genci kuvvetlendirecek özel idman programları verdiği öğrenildi.

Melo out Ayhan in

Sarı-Kırmızılılar’ın başarılı futbolcusu Felipe Melo, cezası nedeniyle bu akşam arkadaşlarını yalnız bırakacak. İlk yarının son haftasında Türk Telekom Arena’da oynanan Manisaspor mücadelesinde sarı kart gören Brezilyalı, cezalı duruma düşmüştü. Melo o maçta, hakemin faul düdüğünden sonra topa vurduğu için kartla cezalandırılmıştı. Terim’in, Melo’nun yokluğunda Ayhan’ı oynatması bekleniyor.


Kaynak : Fanatik

Leave a Reply