Burak Yılmaz hayat verdi

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son iki hafta sahadan galibiyetle ayrılan Trabzonspor’u Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırladı.

Ağır bir zeminde oynanan karşılaşmayı Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-0 kazandı. Ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkaran Trabzonspor puanını 30’a çıkarırken, sahadan puan alamadan ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor da 24 puanda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maça Oğuzhan Bahadır, Metin Depe, Efe İnanç, Ekrem Ekşioğlu, Metin Akan, Cihan Haspolatlı, Mahmut Tekdemir, Doka, Holmen, Tom Silva ve Zayette ilk 11’i ile başladı. Trabzonspor ise sahaya Tolga Zengin, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Aykut Akgün, Colman, Olcan Adın, Halil Altıntop, Adrian ve Burak Yılmaz ilk 11’i ile çıktı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Burak Yılmaz ve Halil Altıntop ile rakip kalede etkili olmaya çalışan Trabzonspor, saha zeminin ıslak olmasının da etkisiyle son vuruşlarda başarılı olamadı. Bordo mavili ekip 36. dakikada gole çok yaklaştı. Konuk ekibin yeni transferi Olcan’ın pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Burak Yılmaz, dönerek çok şık bir vuruş yaptı, ancak top üst direğe çarptıktan sonra auta gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasından hızlı çıkarak Trabzonspor kalesinde pozisyon aradı. Ev sahibi takım zaman zaman bordo mavili ekibin kalesine etkili gelmesine rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı ve ilk devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci devresine İstanbul Büyükşehir Belediyespor daha baskılı başladı. Ev sahibi takım Tom ile ilk dakikalarda önemli fırsatlar yakaladı, ancak bu pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı.

Dakikaların ilerlemesiyle birlikte yavaş yavaş kontrolü yeniden ele geçiren Trabzonspor, özellikle Burak Yılmaz’la rakip kaleye etkili geldi. Borda mavililer aradığı golü 80. dakikada buldu.

Olcan’ın başlattığı atakta Henrique topla ceza sahası içine girdi ve güzel bir pasla Burak Yılmaz’ı topla buluşturdu. Yerden gelen topa beklenmeden vuruşunu yapan Burak Yılmaz, topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Uzatma dakikalarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor daha fazla risk alırken, savunmanın hatasını iyi değerlendiren Burak, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 0-2.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken, Trabzonspor milli futbolcu Burak Yılmaz’ın kaydettiği gollerle İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0 - TRABZONSPOR: 2
Stat:
Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Bülent Yıldırım, Muhittin Gürses, Serkan Çimen
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan Bahadır, Cihan Haspolatlı (Dk. 65 Zeki Korkmaz), Zayatte, Metin Depe, Ekrem Ekşioğlu, Efe İnanç, Mahmut Tekdemir, Doka, Tom Silva (Dk. 55 Visca), Holmen, Metin Akan (Dk. 77 İbrahim Yılmaz)
Trabzonspor: Tolga Zengin, Cech, Glowacki (Dk. 19 Mustafa Yumlu), Giray Kaçar, Celustka, Olcan Adın, Aykut Akgün, Colman, Adrian (Dk. 56 Alanzinho), Halil Altıntop (Dk. 73 Henrique), Burak Yılmaz
Goller: Dk. 80 ve 90 5 Burak Yılmaz
Sarı Kartlar: Dk. 21 Metin Depe, Dk. 38 Tom Silva, Dk. 57 Mahmut Tekdemir, Dk. 64 Zayatte, Dk. 68 Zeki Korkmaz (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), 90 5 Burak Yılmaz (Trabzonspor)

BURAK'TAN GOLLERE DEVAM
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını da boş geçmedi.

Golcü futbolcu, karşılaşmanın son bölümlerinde attığı gollerle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2 kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, ligde 19. golüne ulaştı.

GLOWACKI SAKATLANDI
Trabzonspor'da sakatlanan savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki, karşılaşmaya devam edemedi.

Maçın 13. dakikada Efe İnanç ile girdiği mücadele sonucunda sakatlık geçiren Glowacki, bir süre oyuna devam ettikten sonra 19. dakikada yerini Mustafa Yumlu'ya bıraktı.

Leave a Reply