Timsah'a 3 puanı Batalla getirdi

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu 90+3'te Batalla'nın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve ligde üst üste 2. galibiyetini aldı.

Mücadele, ev sahibi Bursaspor'un baskısı ile başladı. Uzun bir aradan sonra Kayserispor deplasmanında 3 puanla tanışan Bursaspor, taraftarının önünde de kazanıp, bir seri yakalamak istiyordu. Ancak iki takımın da maç öncesi çok önemli eksikleri vardı.

İlk yarıda Yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü olsa da, ilk bölümde duran toplar dışında çok önemli bir pozisyon yaşanmadı. Daha sonra baskıyı artıran Bursaspor, 27'de Sestak ile gole yaklaştı. Sağ kanattaki Batalla'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Sestak, sert vurdu ancak top az farkla auta gitti.

Bu pozisyonun sadece 1 dakika sonrasında ise rolle değişti. Bu kez Sestak'ın pasıyla Batalla hareketlendi, kaleci ile karşı karşıya durumda olan Arjantinli'nin vuruşu, Sehic'in ayaklarında kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı boyunca ev sahibi Bursaspor'un baskısı vardı. Ancak iyi savunma yapan Mersin İdman Yurdu, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitmeyi başardı.

İkinci yarı ise yağmurla başladı. Şiddetini artıran yağış, maçın temposunun artmasına neden oldu. Gol için yüklenen ev sahibi Bursaspor, Batalla'nın duran topları ile çok etkili oldu. Arjantinli'nin bir frikiğini son anda kaleci Sehic çıkarırken, Turgay da ceza sahası içinde etkili olmaya çalıştı.

70'inci dakikada da Vederson'un frikiği tehlikeli oldu. Vederson, uzak mesafeden kaleyi denedi ancak günün başarılı ismi Sehic, bu topu da kornere çelmeyi başardı. 78'de ise serbest vuruş için topun başına Batalla geçti. Çok sert vurdu ve daha önce olduğu gibi Sehic'i geçemedi.

Maçın son bölümlerinde ise Bursaspor'un duran topları ve Sehic'in mücadelesi vardı sahada. 84'te Batalla'nın serbest vuruşunda Stepanov'un kafa vuruşunu, harika bir refleks ile Sehic çıkardı.

90'ıncı dakikada ise Sehic'ten inanılmaz bir kurtarış daha geldi. İbrahim Öztürk'ün ceza sahası dışından muhteşem vuruşunu, adeta çataldan çıkardı. Bu pozisyonun sadece 1 dakika sonrasında Batalla'nın ceza sahasına girerken vuruşu, direkten geri döndü.

Artık maç bitti diye düşünülürken sahneye, 90+3'te Batalla çıktı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda top, kafalardan sekti ve arkan direkteki Batalla'nın önünde kaldı. Arjantinli oyuncu bu kez çok sert ve düzgün vurdu. Mersin İdman Yurdu savunmasına da çarpan top, filelerle buluştu.

Bursaspor, uzatmaların son dakikasında bulduğu bu golle Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 mağlup etti ve Spor Toto Süper Lig'de üst üste 2. galibiyetini aldı.

Leave a Reply