Serena Williams erken havlu attı

Amerikalı tenisçi Serena Williams, Rus rakibi Ekaterina Makarova'ya 2-0 yenildi ve daha önce 5 kez kazandığı Avustralya Açık Tenis Turunvası'na bu kez 4. turda veda etti.

Rod Laver Arena'da oynanan ve 1 saat 22 dakika süren maçta, dünya sıralamasının 56 numarası olan Makarova, 12 numaralı seribaşı rakibine 6-2 ve 6-3'lük setlerle üstünlük sağladı.

Serena Williams'ı yenerek ve bir Grand Slam turnuvasında çeyrek finale yükselerek kariyerinin en büyük başarılarından birine imza atan Makarova, son 8'de, Sabine Lisicki-Maria Sharapova maçının galibiyle karşılaşacak.

-Avustralya Açık Tenis Turnuvası

-Ivanovic'i 2-0 yenen Kvitova çeyrek finale yükseldi

KVITOVA ÇEYREK FİNALDE
Çek tenisçi Petra Kvitova, Sırp rakibi Ana Ivanovic'i 2-0 yendi ve 2 numaralı seribaşı olarak katıldığı Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda çeyrek finale yükseldi.

Wimbledon'ın son şampiyonu Çek tenisçi, 1 saat 25 dakika süren karşılaşmanın setlerini 6-2 ve 7-6 kazandı.

Oldukça rahat bir oyun sergileyen ve rakibinin motivasyonunu ilk sette bozan 21 yaşındaki Kvitova, maçı 7 ''ace'', 2 çift hata ve 23 basit hata ile tamamladı. Ivanovic ise 4 ''ace'', 7 çift hata ve 26 basit hata yaptı.

Kvitova, çeyrek finalde, Çinli Jie Zheng'i 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenen İtalyan Sara Errani ile karşılaşacak.

AVUSTRALYA AÇIK TENİS TURNUVASI'NDA 80 YIL SONRA GELEN BAŞARI
Tsonga'yı 3-2 yenen Nishikori, 1932'den bu yana çeyrek finale yükselme başarısını gösteren ilk Japon tenisçi oldu

Kei Nishikori, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 4. turunda karşılaştığı Fransız Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-2 yendi ve 1932 yılından bu yana bu turnuvada çeyrek finale yükselen ilk Japon tenisçi oldu.

Hisense Arena'da oynanan ve 3 saat 30 dakika süren maçta Nishikori, 6 numaralı seribaşı rakibini 2-6, 6-2, 6-1, 3-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Nishikori, maçı 1 ''ace'', 5 çift hata ve 30 basit hata ile tamamladı. 70 basit hata ile oynayan Tsonga ise 13 ''ace'' 3 çift hata yaptı. Tsonga'nın kaybetmesinde, çok sayıda basit hata yapmasının yanı sıra rakibinin servislere yaptığı savunmadaki başarısı etkili oldu.

Oyununu geliştirmek için 13 yaşında Florida'ya taşınan 22 yaşındaki Japon tenisçi, Andy Murray'nin eski antrenörü Brad Gilbert ile anlaşmıştı.

ANDY MURRAY, KUKUSHKIN'İN ÇEKİLMESİYLE ÇEYREK FİNAL VİZESİ ALDI
İskoç tenisçi Andy Murray, 4. turda karşılaştığı Kazak Mikhail Kukushkin'in maçı bırakmasıyla çeyrek finale yükseldi.

Turnuvaya 4 numaralı seribaşı olarak katılan Murray, maçın ilk iki setini 6-1'lik sonuçlarla kazandı. 3. sette de 1-0 öne geçen Murray, sakatlığı bulunan rakibinin maçı bırakmasıyla kendisini fazla terlemeden çeyrek finalde buldu.

Murray, çeyrek finalde, Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-2 yenerek büyük bir sürprize imza atan Japon Kei Nishikori ile karşılaşacak.

Leave a Reply