Real Madrid'den muhteşem geri dönüş

İspanya Kral Kupası 5. Tur ilk maçında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Malaga karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatmasına rağmen, ikinci yarıdaki muhteşem oyunu ile sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Maça iyi başlayan ev sahibi Real Madrid, sürpriz bir şekilde 10'uncu dakikasında kalesinde golü gördü. Sergio Sanchez, konuk takım Malaga'yı 1-0 öne geçirdi.

Bu golün ardından baskısını artıran Real Madrid, beraberlik için Malaga kalesinde önemli gol pozisyonları yakalasa da bunları iyi değerlendiremedi. Buna karşın, Malaga'da hızlı ataklarla etkili oldu ve farkı artırmak için cesur bir şekilde Real Madrid'in üzerine gitmekten çekinmedi.

29'da ise Malaga, farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Arjantinli Demichelis, Santiago Bernabeu'da buz gibi bir hava estirdi. Malaga, soyunma odasına da 2-0 üstünlükle gitti.

İkinci yarıya çıkarken ise Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'dan 3 değişiklik birden geldi. Arbeloa, Kaka ve Callejon'u kenara alan Mourinho, Benzema, Mesut ve Khedira'yı oyuna dahil etti.

Bu değişikliklerin ardından, sahada çok farklı bir Real Madrid vardı. İkinci yarının başlama düdüğü ile Malaga'yı sahasına hapseden Eflatun-beyazlılar, 68'inci dakikada Alman oyuncu Sami Khedira'nın golüyle farkı 1'e indirdi. Khedira, ceza sahası dışından aldığı topla Malaga savunmasını çalımlayarak geçti ve sert vuruşunda kaleci Caballero'yu avladı.

Bu golün de moraliyle baskısını iyice artıran ev sahibi Real Madrid, Malaga savunmasının büyük hatasında beraberliği yakaladı. Savunmanın, kaleciye geri pas düşüncesinde araya giren Arjantinli Higuain, Real Madrid adına 2-2 beraberliği sağladı.

78'de gelişen Real Madrid atağında, savunmanın arkasına sarkan Karim Benzema, çok sert vurdu ve Eflatun-beyazlıları 3-2 öne geçirdi.

Bu golün ardından son saniyelere kadar baskısı sürdüren Real Madrid, farkı artırmayı başaramadı ve Kral Kupası ilk maçında, Malaga'yı 3-2 mağlup etti.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply