Nefes kesen maç Fenerbahçe Ülker'in

NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena'da EA7 Armani Jeans Milano'yu ağırladı.

Karşılaşmadan 65-63 galip ayrılan Fenerbahçe Ülker, gruptaki ilk galibiyetini elde etti. Emporio Armani ise gruptaki 2. maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 17 sayılık galibiyette önemli rol oynarken, sakatlıktan dönen Roko Ukic de 16 sayı - 6 ribaunt - 2 asist ile mücadele etti. Bu sezon ilk Euroleague maçına çıkan Mirsad Türkcan, yaklaşık 20 dakika süre alırken, 2 sayı - 12 ribauntla oynadı. Mirsad, sahanın çok ribaunt alan oyuncusu olmayı da başardı.

Konuk takımda ise Mason Rocca ve Antonis Fotsis 16'şar sayıyla oynadı. Rocca, son dakikalarda serbest atış çizgisinden düşük bir yüzdeyle oynarken, 11 de ribaunt aldı. Omar Cook 4 sayı kaydederken, 8 de asist yaptı.

Ülker Sports Arena, Fenerbahçe Ülker-EA7 Armani Jeans Milano karşılaşmasıyla kapılarını açtı. Yaklaşık 12 bin kişi sarı lacivertli takıma destek verirken, karşılaşma öncesinde takım tanıtımlarındaki görsel şovlar dikkat çekti.

Fenerbahçe Ülker karşılaşmaya Roko Ukic, Ömer Onan, Gasper Vidmar, James Gist ve Marko Tomas beşiyle başlarken, İtalyan temsilcisi de Stefano Mancinelli, Antonis Fotsis, Omar Cook, Ioannis Bourousis ve Alessandro Gentile beşiyle sahadaki yerini aldı.

Ülker Sport Arena'nın ilk basketi Fenerbahçe Ülker'den geldi. Marko Tomas'ın basketiyle taraftarının da desteğiyle maça başlayan sarı lacivertli takım, ilk 5 dakikayı 6-4 önde tamamladı. İlk dakikalardaki tempo, oyunun ilerleyen bölümlerinde düşerken, iki takım da karşılıklı basketler üretmeye devam etti. Ömer Onan'ın serbest atış çizgisinden bulduğu basketlere konuk takım Mason Rocca ile yanıt verdi. İlk çeyrek 12-10 temsilcimizin lehine sonuçlandı.

İkinci çeyreğe konuk takım Drew Nicholas'ın üç sayılık basketiyle başlarken, Fenerbahçe Ülker'in skor yükünü, ilk dakikalarda Bojan Bogdanovic çekti. Hücumda organize olmakta zorlanan ve savunma ribauntlarında da başarılı bir grafik çizgisi yakalayamayan temsilcimiz, skorda 23-21 geriye düştü. Fenerbahçe Ülker molanın ardından skoru eşitlerken, Emporio Armani Milano'nun da hücumdaki düzeni sekteye uğradı. Molanın ardından savunma ribauntlarındaki direnci artan Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ve Ukic ikilisiyle karşılaşmanın ilk yarısını 30-28 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğin başlarında Fenerbahçe Ülker, farkı 5 sayıya kadar çıkartmayı başardı. Mancinelli'nin basketleriylr toparlanan Milano'da Antonis Fotsis'in de devreye girmesiyle skor 34-34'e geldi. 4-0'lık seriyle televizyon molasına giren Fener, mola dönüşünün ardından oyunun kontrolünü eline aldı. Savunmada, rakibine çemberi göstermeyen sarı lacivertli takım, seriyi 8-0'a taşıdı ve skoru 42-36'ya getirdi. Üçüncü çeyreğin son 1 dakikasına 6 sayılık farkı koruyarak girmeyi başaran Fenerbahçe Ülker, Drew Nicholas'ın üç sayılık basketine engel olamayınca final periyoduna 46-43 üstünlükle önde girdi.

Son periyot karşılıklı sayılarla başladı. Farkı korumayı başaran Fenerbahçe Ülker, 33. dakikayı 51-47 önde geçti. Antonis Fotsis'in üç sayılık basketinin ardından İtalyan temsilcisi skoru 53-50'e getirirken, Fenerbahçe Ülker savunmadaki başarısıyla rakibine uzun süre sayı şansı vermedi. Hücumlardan boş dönen Emporio Armani, Kaya Peker ve Emir Preldzic ikilisinin basketlerine engel olamayınca fark 8'e çıktı ve sarı lacivertli takım son 4 dakikaya 58-50 önde girdi.

Fotsis'in sayıları farkın açılmasına engel olurken, savunmada da basit hatalar yapan Fenerbahçe Ülker, hücumlarda sonuca Marko Tomas ve Roko Ukic ile gitti. Son 1 dakikaya 64-59 girilirken, Mason Rocca'nın serbest atış çizgisinden ürettiği skorla son 40 saniyeye 64-60 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. Omar Cook'un üç sayılık basketiyle skor 65-63'e taşınırken, son hücumunda başarısız bir oyun sergileyen Fenerbahçe Ülker, 24 saniyede topu çembere atmayı başaramayınca, maçın bitimine 3.8 saniye kala top konuk takıma geçti. Molanın ardından son topu Fotsis ile değerlendiremeyen İtalyan temsilcisi, sahadan 65-63 mağlup ayrıldı.

FENERBAHÇE ÜLKER: 65 - EA7 EMPORİO ARMANİ: 63
Salon: Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports
Hakemler: Miguel Perez (İspanya), Fernando Rocha (Portekiz), Robert Vyklicky (Çek Cumhuriyeti)
Fenerbahçe Ülker: Ukic 16, Ömer Onan 2, Tomas 8, Vidmar 2, Gist, Jerrels, Bogdanovic 17, Mirsad Türkcan 2, Oğuz Savaş 7, Preldzic 5, Kaya 6
EA7 Emporio Armani: Cook 4, Gentile 2, Mancinelli 13, Fotsis 16, Bourousis 3, Nicholas 9, Rocca 16, Giachetti,
1. periyot: 12-10
Devre: 30-28
3. periyot: 46-43
5 faulle oyundan çıkan: 35.47 Bourousis (EA7 Emporio Armani)

Leave a Reply