Trabzonspor-Maraton başlıyor

İlk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. sırada tamamlayıp Avrupa Ligi’ne yelken açan Trabzonspor, yoğun maç temposunda üst üste maçlar kaybetmişti. İlk yarıyı lider Galatasaray’ın 13, 4. Eskişehirspor’un da 6 puan gerisinde kapatan Bordo-Mavililer, en azından Play-Off’a kalabilmek için galibiyet serisine geçmeyi hedefliyor. 16 Şubat’taki PSV Eindhoven mücadelesine kadar 9 maça çıkacak olan ve Manisaspor, İstanbul Belediye (d), Samsunspor, Karabükspor (d), Eskişehirspor, Ankaragücü (d), Bursaspor, Antalyaspor (d) ve Gaziantepspor’la kozlarını paylaşacak olan Karadeniz temsilcisi bu kritik periyottan en az 23 puan hedefliyor. Geçen sezon aynı dönemde 16 puan elde eden Fırtına, sonraki süreçte kaybedilen puanlarla zirveden giderek uzaklaşmıştı.

Ardından derbiler geliyor

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’la bu periyodun ardından mücadele edecek olan Trabzonspor, araya PSV maçları ve tur atlanması halinde diğer Avrupa Ligi karşılaşmaları gireceği için, o güne kadar maksimum puanı toplayarak Play-Off’a dahil olmayı planlıyor.

Eşitlik sürüyor

Trabzonspor ile Manisaspor Süper Lig’de daha önce 11 kez karşı karşıya geldi. İki takım da sahadan 3’er kez galip ayrılırken, 5 mücadele beraberlikle sonuçlandı.


Kaynak : Fanatik

Leave a Reply