Manchester City kötü gidişe 'dur' dedi

İngiltere Premier Lig'de lider Manchester City, sahasında konuk ettiği Liverpool'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti ve ligde 2 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Ev sahibine galibiyeti getiren goller, Aguero, Toure ve Milner'dan geldi.

Maçın başında etkili olan takım konuk takım Liverpool oldu. 2 net gol pozisyonundan yararlanamayan Liverpool, 11'inci dakikada ise kalesinde şok bir gol gördü. Oyunda üstün olan konuk ekip, City'nin Arjantinli golcüsü Aguero'nun golüyle, 1-0 yenik duruma düştü. Ceza sahası dışında topla buluşan Arjantinli'nin sert vuruşunda, kaleci Reina'nın büyük hatası sonucu ev sahibi skor üstünlüğünü yakaladı.

Bu golün ardından ise Manchester City, oyunun da kontrolünü eline aldı. 32'inci dakikada sağ taraftan kullanılan kornerde iyi yükselen Kompany'nin kafa vuruşunda, Reina son anda kornere çeldi. Bu kez soldan kullanılan köşe vuruşunda ise Yaya Toure kafayı vurdu. Kaleci Reina ve savunmanın bakışları arasında top, filelerle buluştu.

Liverpool'un iyi başladığı ancak ev sahibi Manchester City'nin golleri ile tamamlanan mücadelenin ilk yarısı, 2-0 tamamlandı.

İkinci yarıda ise skorda üstün durumda bulunan Manchester City, bu skoru korumak için maçın temposunu düşürmeye başladı. Farkı 1'e indirmek için çabalayan konuk takım, tüm baskısına rağmen sonuç alamadı.

Maçın 73'üncü dakikasında Gareth Barry'nin atılması ile 10 kişi kalan ev sahibi City, buna rağmen farkı 3'e çıkarmayı başardı. Hızlı gelişen atakta, Liverpool ceza sahasına giren Yaya Toure, Skrtel'in müdahalesi ile yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı.

Kazanılan penaltıda topun başına geçen James Milner, Manchester City'i 3-0 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikaları ise Liverpool'un en azından bir gol bulmak için kurduğu baskı ile geçti. Son saniyelere kadar gol arayan konuk takım Liverpool, skoru değiştirecek bir gol bulamadı ve mücadele, Manchester City'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply