Liverpool Carling Cup'ta finalde

İngiltere Carling Cup yarı final maçında Liverpool evinde 2-2 berabere kaldı, ilk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Liverpool finale yükseldi.

İlk maçta 1-0 mağlup olan Manchester City, finale kalabilmek adına mutlaka kazanmak zorunda olduğu maçta, oyuna yön veren ekip oldu. Rakibine göre daha etkili olan Manchester ekibi, mücadelenin 31. dakikasında Nigel De Jong'un golüyle maçta 1-0 öne geçti.

Bu golün ardından farkı artırmak için yüklenen Manchester City, kalesinde ciddi pozisyonlar da verdi. Maçın 40. dakikasında Steven Gerrard'ın penaltı golü maçta skoru 1-1'e getirdi.

Mücadelenin ilk yarısından başka gol sesi çıkmadı ve ekipler soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren Manchester City, kurduğu baskının neticesini, 68. dakikada Edin Dzeko'nun golüyle aldı.

Yediği golün ardından, turu geçmek için rakip kaleye yüklenen Liverpool, Craig Bellamy ile beraberlik golünü 74'te buldu.

Maçın kalan dakikalarında Manchester City daha etkili ataklar geliştirse de Liverpool'un kalecisi Reina, bu pozisyonlarda kalesini gole kapadı ve mücadele 2-2'lik skorla sonuçlandı.

İlk maçı 1-0 kazanan Liverpool bu beraberlik ile finale yükseldi ve finalde Cardiff'in rakibi oldu.

Leave a Reply