Kral Kupası'nda Mirandes mucizesi

İspanya Kral Kupası'nda 3. Lig takımı Mirandes, 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Espanyol'u sahasında son dakika golü ile 2-1 mağlup etti ve yarı finale adını yazdırdı.

Geçtiğimiz hafta oynanan ilk maçı, sahasında 3-2 kazanan Espanyol, deplasmanda da zayıf rakibini yenerek turu geçmenin hesaplarını yapıyordu. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı. La Liga'nın güçlü ekiplerinden Espanyol, rövanşta zayıf rakibi karşısında ilk yarı boyunca çok zorlandı.

Golsüz tamamlanan ilk devrenin ardından, konuk takım Espanyol, ikinci yarıya golle başladı. Rui Forte, takımını Mirandes deplasmanında öne geçiren golü kaydetti.

Ancak ev sahibinin pes etmeye niyeti yoktu. 58'de Infante ile beraberliği sağlayan Mirandes, son dakikalara kadar baskısını da sürdürdü.

Artık maçın bitmesini bekleyen Espanyol, son dakikada bir mucizenin gerçekleşeceğinden habersizdi. 90. dakikada Mirandes adına sahneye çıkan Cesar, takımını 2-1 öne geçirdi ve Kral Kupası'nda Mirandes'i yarı finale taşıdı.

Mucizevi bir şekilde, güçlü rakibini eleyen Mirandes, yarı finalde ise Athletic Bilbao-Mallorca eşleşmesinin kazananı ile karşılaşacak.

Leave a Reply