İzmir derbisi öncesi teknik direktörler buluştu

Bank Asya 1. Lig'de Pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisi öncesi iki takımı teknik direktörleri Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi'nin organizasyonunda biraraya geldi.

TSYD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Okumuş, Balçova Kaya Termal Otel'deki buluşmada yaptığı konuşmada iki takımın Pazar günü 40. kez karşılaşacağını, daha önceki karşılaşmalarda Karşıyaka'nın 15, Göztepe'nin 14 galibiyeti olduğunu, 10 maçın da berabere tamamlandığını belirtti.

Okumuş, müsabakanın centilmence geçmesini dileyerek, iki takıma da başarı diledi.

Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Uğur, Karşıyaka-Göztepe maçlarının, Galatasaray-Fenerbahçe derbisine benzer nitelik taşıdığını ifade etti.

İki takımın da kazanma arzusunda olduğunu kaydeden Uğur, ''Kazanma adına spor anlayışımızla, centilmenlik anlayışı içinde müsabakaya hazırlanıyoruz. Müsabaka bitiminde her şey güzellikleriyle anılır umarım. Sonuç önemli ama güzelliklerin saha içinde alkışlanmasını istiyoruz. Kazanan hangi tarafsa alkışlansın istiyoruz. Bunun için biz üzerimize ne düşüyorsa sporcularımıza aktaracağız'' diye konuştu.

Göztepe maçına diğer maçlara olduğu gibi hazırlandıklarını, iki büyük camianın karşılaşacak olması nedeniyle müsabakayı çok önemsediklerini belirten Uğur, rakiplerini iyi analiz ettiklerini söyledi.

CİHAT ARSLAN: DERBİNİN HEYECANINI YAŞIYORUZ
Göztepe Teknik Direktörü Cihat Arslan da çok büyük bir derbi oynayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydederek, ''Kimseye 'dost olun' demiyoruz ama centilmenliğin kazandığı bir karşılaşma olsun. Kimsenin gözyaşı dökmesini istemiyoruz'' dedi.

Sahaya kazanmak için çıkacaklarını ifade eden Arslan, ''İyi mücadele ahlak ve sportmenlik çerçevesinde olmalı. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Dostluk da kazansın, izleyenler de derbi tadında bir maç izlesin. Bu maçın favorisi yok. Mustafa Hocanın şansı, takımıyla daha fazla zaman geçirme imkanı bulması. Son dönemde yaptığımız atılımlarla gerçek bir takım hüviyetine geldik. Her takımın eksileri, artıları olacaktır. Eksiği gediği ne olursa olsun iki takım da kazanmak için elinden geleni yapar'' ifadelerini kullandı.

"VERİLEN GÖREVİ DUYGUSALLIĞIN ÖNÜNDE GÖTÜRÜYORUM"
Teknik adamlar daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arslan, bir gazetecinin ''Futbolcu olarak Karşıyaka'da Göztepe'ye karşı 2 kez mücadele ettiniz. Şimdi Göztepe'de teknik direktörsünüz, ne hissediyorsunuz?'' sorusuna, ''Bu benim aileme, çocuklarıma taşıyabileceğim en büyük şereflerden birisi. Türkiye'nin sayılı iki kulübünde çalışmak... Bir derbide teknik direktör olmak... Bir camia sizi hoca olarak başa getiriyorsa bunun sorumluluklarını yerine getirmeniz gerekiyor. Verilen görevi, duygusallığın önünde görüyorum'' yanıtını verdi.

Arslan, Karşıyaka'da futbolcu olarak şampiyonluk yaşadığı hatırlatılarak, Göztepe'deki hedefinin sorulması üzerine, gerçekçi hedefler konulması gerektiğini vurguladı. Arslan, ''İlk 2'den çıkma hedefini konuşsam yanlış olur. Tek tek, maç olarak kazanmalıyız. Sıkıntılı bir yerdeyiz. Karşıyaka maçı kırılma aşamasında. Bu maçı geçebilirsek özlediğimiz hedefleri önümüze koyabiliriz'' diye konuştu.

Deplasman maçına konuk ekipten yüzde 5 seyircinin geldiğinin belirtilmesi üzerine de Uğur, seyircilerin yarı yarıya olması gerektiğini düşündüğünü, bu uygulamanın gelecek yıllarda düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Arslan ise seyirci sayısının eşit olması gerektiğini ifade ederek, ''Mesela benim bir çocuğum Galatasaraylı, biri Fenerbahçeli. Belki ömür boyu yan yana maç izleyemeyecekler'' dedi.

Leave a Reply