Gol krallığından amatör lige

Bursaspor’un unutulmaz oyuncularından, eski Süper Lig gol kralı milli futbolcu Okan Yılmaz, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Altınova Belediyespor ile anlaştı.Bir dönem Türkiye liglerinde ve milli formayla adeta fırtına gibi esen ve Avrupa kulüplerinin de gözdesi olan 33 yaşındaki futbolcu, ligin ikinci yarısı için Altınova Belediyespor ile sözleşme imzaladı. Okan Yılmaz için sarı-yeşilli kulübün binasında imza töreni düzenlendi.Altınova Belediyespor Başkanı Sedat Ok, törende yaptığı konuşmada, Türk futbol tarihinde büyük başarıları olan bir futbolcuya sarı-yeşilli formayı giydirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.Ok, ligin ilk yarısında istedikleri yerde olamadıklarını ifade ederek, "Okan Yılmaz, artık Altınova Belediyespor futbolcusudur. Kaliteli bir transfer yaptık" dedi.Okan Yılmaz’ın sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığı belirtilirken, kulüpten alacağı ücret ise açıklanmadı.Tecrübeli futbolcu ise Altınova Belediyespor’da forma giyecek olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Hedefi olduğu için Altınova Belediyespor’u tercih ettim. Bundan sonra birlik ve beraberlik ile takım halinde ulaşabildiğimiz hedefe gideceğiz.Bursaspor’da 3 kez gol kralı oldum. (A) Milli Takım forması giydim ve 100’ler kulübüne girdim. Bursaspor formasını giydiğim 9 sezonda çok iyi günlerimiz geçti.Sonrasında Türkiye’de birçok takımda forma giydim ve Avrupa’ya transfer oldum.İnşallah başarılarımı Altınova Belediyespor’da sürdüreceğim." Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da Okan Yılmaz’ın Altınova gençlerine ve takımdaki futbolculara örnek olacağını savunarak, şunları söyledi: "Okan kardeşimiz, hem Altınovalı gençlere, hem de takımdaki sporcularımıza örnek olacak bir oyuncudur. Profesyonelliğini takımdaki oyuncularla paylaşacaktır. Hedefimiz 3. Lig. Gençlerimize de kapı açmış olacağız.Bu kapsamda Okan kardeşimizin burada bir idol olacağını düşünüyorum."
İki kez gol kralı oldu

Futbola İnegölspor’da başlayan Okan Yılmaz, daha sonra sırasıyla Bursaspor, Malatyaspor, Konyaspor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Orduspor, Panthrakikos, Belediye Vanspor, Tepecikspor ve Alanyaspor takımlarının formalarını giydi. 2000’li yılların başında birçok Avrupa takımının da transfer listesinde yer alan Okan Yılmaz, 15 kez milli takım aday kadrolarına çağrıldı.

Okan Yılmaz, 2 kez U-21 ve 8 kez de (A) milli olmak üzere toplam 10 kez milli takımların formasını giydi ve bu maçlarda 5 gol attı. Futbolcu, 2000-2011 ve 2002-2003 sezonlarında Bursaspor formasıyla iki kez gol kralı oldu.

Categories:

Leave a Reply