THY Euroleague'de Top 16 heyecanında 2.haftayı da geride bıraktık. CSKA , Siena , Unics Kazan ve Barcelona gruplarında ilk 2 maçını kazanarak zirveyi ele geçirirken , temsilcilerimiz de 2 maç sonunda 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile son 8 iddialarını sürdürdüler.

E Grubu

CSKA Moskova - Anadolu Efes : 96-68
Galatasaray MP - Olympiakos : 78-77

F Grubu

Real Madrid - Siena : 69-88
Bilbao Basket - Unicaja Malaga : 85-70

G Grubu

Fenerbahçe Ülker - EA Milano : 65-63
Panathinaikos - Unics Kazan : 83-89

H Grubu

Maccabi Electra - Regal Barcelona : 57-71
Bennet Cantu - Zalgris Kaunas : 79-78

E Grubunda temsilcimiz Anadolu Efes , CSKA deplasmanında kayboldu. Daha önce Real Madrid ve Maccabi deplasmanlarında olduğu gibi ilk çeyrekte iyi oynayıp daha sonra yok oldu gitti. Bu sezon en üst seviyedeki rakiplere karşı deplasmanda yine varlık gösteremedi.Efes tarihinin en pahalı kadrosu için çanlar çalıyor çünkü F4 hedefi olan bir takım elbet bu takımlara karşı zafer kazanmalı ama Efes henüz o beklenen zaferi alamadı. Lafayette daha da ısındığında Vujacic ve diğer yabancılarında sezon başına göre daha iyi durumda olduğunu düşünürsek hala hayal değil aslında. Bakalım önümüzdeki maçlar neler gösterecek.

Aynı gruptaki diğer temsilcimiz Galatasaray MP destansı bir maç sonrasında Olympiakos'u geçerek grupta ilk galibiyetini aldı. Dahası bu sezon ilk kez bu denli bir rakibi yenmiş oldu. İlk turda Prokom ve Olimpija'yı yenmişlerdi ama büyük maç kazanamamışlardı.O eksiği de tamamlamış oldular. Hemde bu galibiyetle Son 8 için onlarda umutlandı. Dün ayrıca Jamon Gordon'a ayrı parantez açmak gerekiyor. Takımı Lakovic ile birlikte aldı adeta sırtında galibiyete taşıdılar. Takım ne zaman skora ihtiyaç duysa aldı topu girdi içeri attı sayıyı. Lakovic'te kritik anlarda çizgiye gitmeyi başardı ve takımın hem skor bulmasını hem de diri kalmasını sağladı. Dün ki galibiyette bir başka nokta ise kenardan gelen katkı idi. İlk yarıda Olympiakos 28 sayı iken Galatasaray zaten o kadar sayıyı kenardan almıştı bile.Yeni transfer Savovic ise biraz faul problemi yaşasa da ribaundlarda ve oyunun genelinde takıma katkı yapacağını gösterdi bana göre. Galatasaray'ın da yolu açık bakalım kalan maçlarda neler yaşanacak. Dileğimiz bu gruptan bir takımımızı son 8e göndermek.

F Grubunda ise Siena deplasmanda Madrid'i adeta madara etti ve grup liderliği için önemli avantaj yakaladı. Rakibine daha ilk dakikadan itibaren üstünlük kuran Siena'da McCalebb muhteşem performansı ile galibiyeti getiren isimlerin başında geldi. Grubun diğer maçında ise Bilbao evinde Malaga'yı farklı geçerek grupta galibiyetle tanıştı. Bilbao üst tura çıkmak istiyorsa Madrid'e de üstünlük kurması gerekiyor. Malaga'nın işi ise mucizelere kaldı desek yalan olmaz.

G Grubunda ise temsilcimiz Fenerbahçe Ülker , Ülker Sports Arena'nın açılışında EA Milano'yu dönem dönem kriz anları yaşasa da 65-63 geçmeyi başardı ve grupta ilk galibiyetini aldı. Yeni salonda ilk kez görücüye çıkan Fenerbahçe Ülker'de Mirsad'ın 12 ribaund ile dönüşü gerçekten oradaki rotasyonu rahatlatacaktır. Bogdanovic ve Ukic'in skorer oyunları ise galibiyette önemli rol oynadı. Kaya'nın pota altına kattıklarını da unutmamak gerek.Grubun diğer maçında ise Unics Kazan deplasmanda Panathinaikos'u mağlup ederek adeta grubu karıştırdı. Pek çok otorite grupta Panathinaikos ile Fenerbahçe'nin çekişeceğini düşünüyordu kura çekildiğinde. Lakin Unics önce Fenerbahçe'yi 17 sayıdan gelip kazandı sonra da Yunanistan deplasmanından galip gelerek grubun 1 numarası oldu. Haftaya ve sonraki hafta oynanacak FB Ülker - Panathinaikos maçlarının önemi ise bir kat daha artmış oldu. Umarım Fenerbahçe Ülker'de bu gruptan son 8e yükselmeyi başarır.

H Grubunda ise liderlik mücadelesinin ilk ayağında Barcelona deplasmanda Maccabi'yi geçerek grup 1.liği yolunda önemli bir adım atmış oldu.İlk yarıda 29-29 luk skorun üzerine ikinci yarıda skorda vitesi artıran Barcelona 42 sayı buldu ve rakibini savunmada iyi kitleyen Barcelona maçtan 14 sayı farklı galip ayrıldı ve 2. galibiyetini aldı.Maccabi ise bundan sonra 2.lik için gerekli galibiyetleri almaya bakacaktır . Grubun diğer maçında ise Cantu evinde Zalgris'i Shermadini'nin son saniye serbest atışları ile geçerek grupta ilk galibiyetini aldı. Zalgris ise 2. haftada da galibiyetle tanışamayarak son 8 umutlarını iyice tüketti.

Haftanın istatistik liderleri ise aşağıdaki gibidir ;

Leave a Reply