THY Euroleague'de Top 16 heyecanı Çarşamba ve Perşembe günü oynanan 8 maç ile başladı. İlk kez 3 takımla temsil edildiğimiz THY Euroleague Top 16 gruplarında Fenerbahçe Ülker gruplara mağlubiyetle başlarken, dün Sinan Erdem'de oynanan tarihi mücadele de Anadolu Efes , Galatasaray MP'yi geçerek gruplara galibiyetle başlayan taraf oldu.Gruplara ve alınan sonuçlara tek tek göz atacak olursak ;

E Grubu

Olympiakos - CSKA Moskova : 78-86
Anadolu Efes - Galatasaray MP : 68-62

F Grubu

Montepaschi Siena - Bilbao Basket : 81-67
Unicaja - Real Madrid : 80-81

G Grubu

EA Milano - Panathinaikos : 57-78
Unics Kazan - Fenerbahçe Ülker : 76-71

H Grubu

Zalgris Kaunas - Maccabi Electra : 76-84
Barcelona - Cantu : 65-60

E Grubunda ligde henüz mağlubiyeti bulunmayan CSKA Moskova , Olympiakos deplasmanında ilk yarıda zorlansa da ikinci yarıdaki etkili oyunuyla bu zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılarak Top16 ya iyi bir başlangıç yaptı. Bu maçta bizim dikkat etmemiz gereken noktalar ise Olympiakos ile oynanacak maçlar kura çekimi sonrası bahsedilenden daha zor geçecek bilhassa Anadolu Efes için.Tekrar maça dönecek olursak Olympiakos'ta Kyle Hines mücadelesiyle ön plana çıkarken , Spanoulis 3/10 isabette kalınca hayal kırıklığı yarattı.CSKA'da ise Nenad Krstic pota altında yine etkili bir oyunla maçın kazanılmasında büyük rol oynadı.

E Grubunda iki temsilcimizin karşı karşıya geldiği tarihi maçta kazanan Anadolu Efes oldu. Galatasaray MP maça 6-0lık seri ile girse de savunmada Savanovic'i unutunca Savanovic'te bu bölümde 4 3 sayılık atış isabeti buldu ve fark bi anda Anadolu Efes lehine açılmaya başladı.İkinci çeyrekle birlikte oyuna ortak olan Galatasaray MP çeyreğin ikinci yarısından itibaren tekrar kontrolü rakibine kaptırınca soyunma odasına 11 sayı farkla geride giden taraf oldu. İkinci yarıda ise savunmasını iyice sertleştiren Galatasaray MP farkı kapamaya başladı. Andric'in skorer oyunu ve Gordon'un oyunun her yönüne katkısıyla maçın momentumunu ele geçiren Galatasaray son çeyreğe 8 sayı farklı geride girdi. Son çeyrekte rakibine sadece 8 sayı şansı tanıyan Galatasaray MP birçok boş şut ve turnikeden yararlanamayınca Efes karşısında farkı kapatmasına rağmen öne geçecek hamleyi yapamadı ve tarihinde ilk kez katıldığı Euroleague'de yine tarihinde ilk kez çıktığı Top 16 sahnesinde ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı. Anadolu Efes'te sayılarının tümünü ilk yarıda atan Savanovic 16 sayı 17 ribaund ile en etkili isim olurken , Sasha Vujacic 17 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Galatasaray MP'ta ise Luksa Andric 14 sayıyla en skorer isim olurken , Gordon 10 sayı 9 ribaund 4 asist 3 top çalma ve inanılmaz mücadelesi takımını mağlubiyetten kurtaramadı.

F Grubunda Siena evinde Bilbao'yu ikinci yarıdaki etkili oyunuyla geçerek Top16'ya galibiyetle başlayan taraf oldu. Siena'da McCalebb ve David Andersen 18er sayıyla oynarken konuk Bilbao'da Vasiliadis 16 sayı üretti. Grupta gecenin büyük çekişmeye sahne olan maçında Real Madrid deplasmanda Unicaja'yı Mirotic'in son saniye basketi ile geçerek Top16'ya zaferle başlayan bir başka takım oldu. Real Madrid'te Kyle Singler 13, Mirotic ve Tomic 12şer sayıyla oynarken Unicaja'da Zoric 32 sayı 10 ribaund ile mükemmel bir maç çıkarsa da bu performans galibiyet için yeterli olmadı.

G Grubunda Panathinaikos, Milano deplasmanından oldukça rahat bir galibiyetle dönmeyi başardı ve Top16'ya galibiyetle başladı. Grubun önemli maçında temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ilk yarısını 17 sayı önde kapattığı maçta rakibine ikinci yarıdaki etkisiz oyunuyla mağlup olarak önemli bir avantaj yakalama fırsatını kaçırdı. Kazan'da Veremeenko 17 sayı 11 ribaund , Domercant , Lyday ve Samoylenko 16şar sayı ile oynarken , temsilcimiz Fenerbahçe Ülker'de Bogdanovic 24 ve Ömer Onan 12 sayı ile çift hanelere çıkan isimler oldular.

H Grubunda grubun iki favori takımı Maccabi ve Barcelona ilk maçlarından galibiyetle ayrılan takımlar oldular. Maccabi Electra deplasmanda Zalgris'i geçerken Demond Mallet 15 sayıyla takımının en skorer ismi olurken , Zalgris'te Rakovic 15 sayı ile oynadı. Barcelona ise 3 çeyrek boyunca rakibine üstünlük kuramasa da son çeyrekte rakibini iyi savunarak 11 sayıda tuttu ve evinde Cantu'ya 65-60 üstünlük kurarak ilk galibiyetini aldı. Barcelona'da Eidson 15 ve Lorbek 13 sayı ile oynarken konuk Cantu'da Basile eski takımının potasına 13 sayı gönderdi.

Leave a Reply