Beşiktaş'ın keyfi yerinde

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, İnönü Stadı'nda konuk ettiği Eskişehirspor'u, Sivok ve Mustafa Pektemek'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Puanını 35'e çıkaran Siyah-beyazlılar, ligdeki zirve yarışını sürdürdü.

Yoğun bir sis altında oynanan mücadele, hızlı başladı. Henüz ilk dakikada Serdar Özbayraktar'ın ceza sahası dışından sert şutu, üst direkte patladı. Bu pozisyon, adeta ilk yarı boyunca oynanacak mücadelenin sinyallerini verdi.

Ersun Yanal'ın takımın başına geçmesinin ardından, tamamen hücum futbolu oynayan Eskişehirspor da, Beşiktaş'ın ilk yarı boyunca temposuna ayak uydurdu.

Beşiktaş, 30'uncu dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Ernst'in ortasına, ceza sahasında Ekrem vurdu ancak kaleci Ivesa, son anda çıkardı. Dönen pozisyonda ise Almeida sol tarafta topu kontrol etti. Kale sahasına ortasında, Veli boş kaleye topu gönderemedi.

İnönü tribünleri, 39'da da 'gol' diye ayağa kalktı. Soldan çok şık hareketlerle hareketlenen ilk yarının yıldızı Fernandes ortaladı. Arka direkte çok iyi yükselen Ekrem'in kafası ise direkten geri döndü.

Nefesleri kesen ilk yarı, golsüz eşitlikle sona erdi. İlk yarının büyük bölümünde devam eden yoğun sis, devre arasında etkisini daha da artırdı. İkinci yarının başlama vuruşu yapılırken, görüş mesafesi çok düşük bir seviyeye geldi. Hakemlerin devre arasında yaptığı toplantının ardından, maçın devam etmesine karar verildi ve ikinci yarıya Beşiktaş'ın vuruşu ile başlandı.

İkinci yarı ise Beşiktaş'ın baskısıyla başladı. 54'üncü dakikada ilk saniyelerinde, Almeida'nın boş durumdaki sert vuruşunu, kaleci Ivesa inanılmaz bir hamleyle kornere çıkardı. Fernandes'in kullandığı kornerde ise Sivok kafayı vurdu ve Ivesa'yı geçmeyi başardı. Beşiktaş bu golle, 54'üncü dakikada 1-0 öne geçti.

Üstünlük golünü bulan Beşiktaş, bu dakikadan sonra oyunu daha çok kendi sahasında kabul etti ve kontra ataklarla farkı artırmaya çalıştı. Almeida ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayan Siyah-beyazlılar, zaman zaman kalesinde de Eskişehirspor'un yoğun baskısını hissetti.

Maçın son dakikalarında tempoyu düşüren Beşiktaş, hızlı gelişen bir atakta ikinci golü buldu. Necip'in ara pası ile hareketlenen Mustafa Pektemek, kaleci Ivesa'yı da geçti ve boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı.

Son dakikalarda en azından bir gol için bastıran Eskişehirspor'a, kaleci Cenk izin vermedi ve mücadele Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply