Avustralya'da zafer Azarenka'nın

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta kadınlarda şampiyon Victoria Azarenka oldu. Finalde Maria Sharapova'yı 6-3 ve 6-0'lık setlerle geçen 22 yaşındaki tenisçi, grand slam kazanan ilk Belaruslu raket oldu.

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta, kadınlarda şampiyon Victoria Azarenka oldu. finalde Maria Sharapova'yı 6-3 ve 6-0'lık setlerle geçen 22 yaşındaki tenisçi, grand slam kazanan ilk Belaruslu raket oldu. Sharapova'yı 1 saat 22 dakika süren müsabakanın ardından yenen Victoria Azarenka, kadınlarda yeni 1 numaralı seribaşı oldu.

Maria Sharapova, müsabakaya Azarenka'nın servisini kırıp, oyunda 2-0 öne geçerek başlamasına karşın üstünlüğünü koruyamadı. Üçüncü oyunla beraber müsabakaya dahil olan Azarenka, Sharapova karşısında vuruşlarında ritim bulmaya başladı. Art arda kazandığı oyunlarla maçın hakimi olan Belaruslu raket, ilk seti 6-3 kazandı.

Kariyerinin ilk grand slam finali olmasına karşın, heyecanına yenik düşmeyen Azarenka, ikinci sette fırtına gibi esti. Sharapova'nın oyuna girmesine izin vermeyen Belaruslu tenisçi, Rus rakibini oyun vermeden geçti ve müsabakayı 6-3 ve 6-0'lık setlerle kazanarak, tarihi bir başarıya imza attı.

İlk kez bir grand slam şampiyonluğu yaşayan Victoria Azarenka, aynı zamanda teniste kadınların yeni 1 numarası oldu. Azarenka'ya finalde kaybeden 4 numaralı seribaşı Maria Sharapova ise bir basamak yükselerek, 3 numaralı seribaşı oldu.

Leave a Reply