Anadolu Efes, CSKA Moskova’ya konuk oluyor

Anadolu Efes ile Rusya'nın CSKA Moskova basketbol takımları, Turkish Airlines Euroleague’de yarın Moskova'da yapacakları 2011-2012 sezonu ''Top 16'' turu E Grubu 2. hafta maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 16. kez karşı karşıya gelecek.

Universal Arena’da 25 Ocak Çarşamba akşamı oynanacak mücadele TSİ 18:15’te başlayacak ve NTV Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek. Temsilcimiz geçtiğimiz hafta Top 16’daki ilk maçında aynı grupta bulunan bir diğer ekibimiz Galatasaray Medical Park ile karşılaşmış ve bu maçtan 68-62 galip ayrılmıştı.

CSKA MOSKOVA İLE 16. MAÇ
Rusya’nın CSKA Moskova takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes Rus temsilcisi ile 16. maçına çıkacak.Bugüne kadar iki ekip birbirleri ile 15 kez karşılaşırken; Anadolu Efes bu karşılaşmaların sekizinden galibiyet ile ayrıldı.Lacivert beyazlılar CSKA Moskova ile 13 kez Avrupa Ligi’nde iki kez de Avrupa’nın iki numaralı kupasında karşılaştı.

Kupa ikide rakibini iki kez mağlup eden Anadolu Efes Avrupa Ligi’nde ise rakibini iki kez birinci turda, bir kez Top 16’da, iki kez play off turunda ve bir kez de Final Four 3.’lük-4.’lük maçında olmak üzere tam altı kez mağlup etmeyi başardı.

Bu zorlu maç öncesinde notlara baktığımızda Tarence Kinsey Avrupa Ligi’nde oynadığı son 11 karşılaşmanın her birinde en az bir top çalma ile mücadele etti. Dusko Savanovic de Avrupa Ligi’nde oynadığı son beş karşılaşmanın üçünde double double yaptı. Savanovic ayrıca Avrupa Ligi’ndeki yedi maçında sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Başarılı oyuncu geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında 35 dakika süre alarak, 7 hücum ribaundu, 10 savunma ribaundu, 17 toplam ribaunt ve 31 indeks puanı toplayarak bu beş kategoride kariyer rekoru kırdı.

İstatistiklerde ise Sasha Vujacic 13,5 sayı ortalaması ile Anadolu Efes’in en skorer oyuncusu durumunda. Dusko Savanovic de 5,7 ribaund ortalaması ile oynarken Kerem Tunçeri de 5 asist ortalaması ile bu kategoride ilk sırada bulunuyor.

Leave a Reply