Almanların 'Nuri geri dönüyor' iddiası

Alman Bild gazetesi, Almanya Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund Kulübü yöneticilerinin, İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin'i geri getirmeyi düşündüğünü yazdı.

Gazetenin haberinde, ''Nuri Şahin ve Dortmund'un patronları ciddi bir şekilde şampiyon oyun kurucunun, Real Madrid'den Borussia Dortmund'a geri gelmesini düşünüyor'' ifadesi kullanıldı.

Bundesliga'da Borussia Dortmund ile geçen sezon şampiyon olan ve geçen yaz 12 milyon euro bonservis ücreti karşılığında Real Madrid'e transfer olan milli futbolcu Nuri Şahin'in burada şimdiye kadar mutlu olmadığı öne sürülen haberde, Nuri'nin özellikle Almanya'nın Sauerland bölgesinde yaşayan ailesinin eksikliğini hissettiği vurgulandı.

Nuri için de sportif olarak Real Madrid'de işlerin iyi gitmediği savunulan haberde, dizindeki sakatlıktan sonra Nuri Şahin'in İspanya'da biri lig maçı olmak üzere sadece 5 maçta forma giydiği, en son olarak da İspanya Kral Kupası'nda Real Madrid'in Malaga'yla oynadığı maçta kadroya alınmadığı hatırlatıldı ve bundan dolayı da Nuri'nin transferi tercih edebileceği iddia edildi.

Real Madrid'de 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Nuri'nin yılda yaklaşık olarak 3 milyon euro kazandığı ve piyasa değerinin 20 milyon euro olduğuna işaret edilerek, Borussia Dortmund'un yeniden UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılması durumunda bu transferi finanse edebilecek durumda olabileceği, Türk futbolcunun da geri dönmek için bu paradan vazgeçebileceği belirtildi.

Borussia Dortmund'un Marco Reus'u 17,5 milyon euroya renklerine bağladığın altı çizilen haberde, Borussia Dortmund'un bir başka ''mega transfer'' yapmak istediği de ifade edildi.

Borussia Dortmund'un patronu Hans-Joachim Watzke ise ''Dortmund'da Nuri için her zaman bir kapı açıktır'' ifadesini kullandı.

Leave a Reply