Türkiye Kupaları’nın yerleri ve tarihleri belli oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Spor Toto’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen Spor Toto Türkiye Kupaları’nın tarihleri ve yerleri belirlendi. Erkekler ve kadınlarda 8'er takımın şampiyonluk için mücadele edeceği turnuvalara Konya ve Hatay ev sahipliği yapacak.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Spor Toto Türkiye Kupaları'nın tarihlerinin ve yerlerinin belirlendiği, erkekler ve kadınlarda 8'er takımın şampiyonluk için mücadele edeceği turnuvalara Konya ve Hatay'ın ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Bu yıl, 6-8 Ekim tarihleri arasında Erzurum ve Samsun, 9-11 Ekim tarihleri arasında da Eskişehir ve İzmir’de oynanan Spor Toto Türkiye Kupası eleme grubu maçları sonunda A Grubu'ndan Beşiktaş Milangaz ve Banvit, B Grubu'ndan Fenerbahçe Ülker ve Tofaş, C Grubu'ndan Aliağa Petkim ve Anadolu Efes ve D Grubu'ndan da Galatasaray Medical Park ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası’nda yollarına devam etme hakkı elde etmişti. Spor Toto Türkiye Kupası'nın final grubu maçları 15-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Konya'da oynanacak ve şampiyon belli olacak.

Geçtiğimiz sene Kayseri'de oynanan final grubu sonunda Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 yenen Fenerbahçe Ülker, kupayı müzesine götürmüştü. Konya'daki maçlara Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

KADINLAR HATAY'DA MÜCADELE EDECEK
Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası sekizli final grubu mücadeleleri ise 7-11 mart tarihleri arasında Hatay'da gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep'te gerçekleştirilen ve Galatasaray Medical Park'ın şampiyonluğu ile sona eren Kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası'na Antakya Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk devreyi, ilk 8 içinde bitiren takımların katılacağı Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda yer alacak ekipler, ligde 31 Aralık Cumartesi günü oynanacak 11. hafta maçlarıyla kesinlik kazanacak.

Bu arada Spor Toto Türkiye Kupaları'nda kura çekimlerinin gerçekleştirileceği, maç programlarının belirleneceği ve kupalar ile ilgili detaylı bilgilerin verileceği basın toplantıları, maçların başlamasına bir hafta kala düzenlenecek. Basın toplantılarının tarihleri ile ilgili bilgiler, ilerleyen günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü tarafından açıklanacak.

Leave a Reply