“Kimse istifa etmemi beklemesin”

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "3 senedir Türk futboluna damgamızı vurmuşken, 7-8 maçta kötü neticeler aldık diye bizi kimse yolumuzdan döndüremez" dedi.

Sağlam, 0-0 biten Medical Park Antalyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında özellikle ilk bölümlerde baskılı oynadıklarını, rakip defanstan kaptıkları toplarla gol aradıklarını, ancak final paslarında etkili olamadıklarını kaydetti.

"DEVRE ARASINDA OYUNCU ALACAĞIZ"
Son 3 yılda yakaladıkları başarıların ardından tüm takımların Bursaspor'a karşı kapalı defans uyguladığını iddia eden Sağlam, "Bu sezon son 7-8 maçta kapanan takımların defanslarını aşamadık. Ofansif anlamda bu şekilde oynayan takımlara karşı etkili olmadık. Belki büyümenin verdiği sıkıntıları yaşıyoruz. Bu durumu değiştirmek için belki farklı oyuncu tiplerine ihtiyacımız var. Bundan sonra yapacağımız en önemli iş, bu tür oyunlara karşı bizi rakip kaleye götürecek, defansı aşabilecek, bireysel yetenekleri ön plana çıkarıp bunu takım oyunuyla bütünleştirecek oyuncuları kadromuza katmak. Devre arasında bunu yapacağız. Çok fazla oyuncuya ihtiyacımız yok. Özellikle ön taraftaki sıkıntımızı aşacak oyuncu yapısına ihtiyacımız var” dedi.

"KAZANMAYI TEKRAR ALIŞKANLIK HALİNE GETİRECEĞİZ"
Sağlam, ”Büyümeye çalışan bir takımız ve bunu Türkiye'de yapmak kolay değil. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum; Son 2,5 senede ürettiğimiz başarıların ve geldiğimiz noktanın bu kadar kısa sürede zayi olmasına izin vermeyeceğiz. Daha fazla çalışıp, sorumluluk alıp, tekrar kazanmayı alışkanlık haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"KİMSE İSTİFA BEKLENTİSİ İÇİNDE OLMASIN"
Ertuğrul Sağlam, bir gazetecinin, "Bugün Bursa'da bir panele katılan (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 'Alex Ferguson örneğinde olduğu gibi teknik direktörler uzun süre görevde kalmalı. Türkiye de bu istikrarı sağlamalı. Siz de aynı düşüncede misiniz? Kamuoyunda 'istifa edecek-etmeyecek' söylentileri hakkındaki görüşünüz nedir" sorusunu da "Ocak ayında Bursaspor'da 3'üncü senemi dolduracağım. Bu süreçte yaptıklarımız da ortada. Bunu camia olarak yaptık. 3 senedir Türk futboluna damgamızı vurmuşken, 7-8 maçta kötü neticeler aldık diye bizi kimse yolumuzdan döndüremez. Biz ne hedeften döneriz, ne de başarısızlığımızı isteyen insanlar bizi bu yoldan çevirebilir. Kimse istifa beklentisi içinde olmasın. Bir defa hiçbir şekilde biz işimizi yarım bırakmadık. O kelimeyi telaffuz ettirecek ortada bir durum yok. Bir kaç kötü sonuçla istifa edecek, görevi bırakacak veya gönül verdiğimiz takımı yarı yolda bırakacak kişi değiliz. Eğer bir gün artık Bursaspor'da bulunmamız takıma zarar verecek duruma gelirse, bunu da açık yüreklilikle paylaşır ve gerekeni yaparız ama o gün, bugün değil" diyerek yanıtladı.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply