Nerede kalmıştık ? En son Nowitzki önderliğinde Dallas kupayı müzesine götürmüştü sonra lokavt patlak verdi falan derken anlaşma sağlandı ve nihayet beklenen gün geldi ve sezon yarın akşam oynanacak maçlar ile başlıyor. Gelin sezon öncesi takımlara genel olarak bir göz atalım ;

Batı konferansından başlayacak olursak ilk ele alacağımız takım elbette son şampiyon Dallas olacaktır.Geçen seneki kadroya Vince Carter ve Lamar Odom'ı katan Dallas , Chandler , Barea , Butler'ı kaybetti.Bu sene belki akla gelen ilk favorilerden değiller ama üst sıralarda olacakları gerçek.Batı'da bu sezona renk katması beklenen takım şüphesiz LA Clippers.CP3, Billups ve Butler'ı kadrosuna katarken Kaman ve Gordon'ı gönderdiler. Şüphesiz gelenlere baktığımızda gidenler pek aranacak gibi de durmuyor.Pota altında iki atletik genç oyuncuya sahipler.Renk katacakları ve yukarılarda olacakları aşikar ama şampiyonluk için elbette zamana ve şansa da ihtiyaçları olacak.Los Angeles deyince tabiki Lakers'a değinmeden olmaz. Stern adeta CP3'ü Lakers'tan aldı Clippers'a verdi desek fazla da abartmış olmayız.Bunun dışında Odom'u kaybettiler.Kobe'nin bu sene daha fazla gayret göstermesi gerekiyor.Ayrıca Zen Master'ın yerine gelen Mike Brown & Messina'nın da neler yapabileceğini göreceğiz.Kevin Durant , Westbrook temelli Thunder yine batıda epey önemli işlere imza atacaklardır. Keza hızlı oyunu seven Denver yine önemli takımlardan bir başkası.Enes'i kadrosunda bulunduran Utah'ı ayrıca takip edeceğiz.Golden State yine bize normal sezonda bol skorlu maçlar izletecektir.Batı'da yine playoff için büyük kapışma olacaktır.Nitekim son yıllarda görüyoruz ki 50 galibiyet ancak yetiyor .Bunların dışında hareketli ve hızlı oyunuyla Denver yine keyifli maçlar izletecektir bizlere .Roy'un emekliliği ile sarsılan ve Jamal Crawford'u kadroya katan Portland yine playoff bileti için iddialı ekiplerden olacaktır. Beasley ve Love pota altı oyuncularına rookie Derrick Williams ve Ricky Rubio takviyesi yapan Minnesota geçmiş yıllara nazaran daha iyi yerlerde olacaktır.Duncan & Parker & Ginobili 3lüsü ile yıllardır yukarılarda kalan Spurs bu sene yine tepedeki yerini alacaktır. Texas'ın diğer tarafında Houston yine playoff adayı takımlardan.CP3'ü kaybeden New Orleans'ın akıbetini birçoğumuz merak ediyordur bakalım ne yapacaklar ?.Geçtiğimiz yıl Randolph önderliğinde sürprizlere imza atan Memphis bu sene yine aynı başarı için ter dökecektir.Normal sezonlara hep renk katmış olan Golden State yine Monta Ellis ve Stephen Curry önderliğinde yüksek skorlu maçlar izlettireceklerdir.Transfer döneminde pek bir adı duyulmayan Phoneix bu sene muhtemelen Playoff'un dışında kalacaktır.Ama Nash'i izlemek yine ayrı bir keyif olacaktır.Tyreke Evans önderliğinde bu sene kadrosuna Fredette gibi müthiş bir şutör ekleyen Kings yine ligin renklerinden olacaktır.

Karmaşık bu batı konferansı yazısından sonra geçelim doğu konferansına.Doğuda bu sene Boston ne yapacak şahsen çok merak etmekteyim. Transfer sezonunda adları neredeyse hiç duyulmadı. Bu sene rakipleri daha güçlü bakalım neler olacak.Boston'dan sonraki durağımız New Jersey. Bu sene New Jersey'i ayrı bir gözle izleyeceğiz.Birincisi Mehmet Okur'un Nets'e takası , diğeri ise Türkiye'de dünya gözüyle gördüğümüz ve pek çok kişinin sempatisini kazanan Williams'ın Nets forması giyecek olması. Nehrin karşı tarafında ise son yılların en güçlü New York'u var.Melo & Amare ikilisine Baron Davis ,Tyson Chandler gibi isimler eklediler.Geçtiğimiz yıl Playoff yaparak sükse yapan 76ers bu sene onun da üzerine koymak peşinde.Toronto dipten çıkmaya çalışacak.MVP Rose önderliğinde Bulls bu sene Hamilton'ı da kadrosuna katarak zirve iddiasını gösterdi. Semih Erden'in de formasını giyeceği ve 1 numaran Kyle Irving'i seçen Cavs'ın neler yapacağı bu sene merak konusu. Son yıllarda düşüşte olan Detroit bu sene de yukarılarda olamayacak gibi .Indiana bu sene geçtiğimiz yıllara nazaran daha iyi yerlerde olacak gibi. Şanssızlıklar yaşamazlarsa 8. sıradan yukarılara çıkabilirler.Temsilcimiz Ersan'ın takımı Milwaukee ise yine playoff kovalayacak takımlar arasında.En iyi 6. adam Crawford'u kaybeden Atlanta T-mac'i kadrosuna kattı .Bakalım geçen senenin üzerine çıkabilecekler mi ?(Hiç sanmıyorum) Draftta Kemba Walker'ı seçen Charlotte playoff vizesi alabilmek için uğraşacaktır. Wade&James&Bosh 3lüsüne sahip Miami ise geçen sene alamadıkları yüzüğü bu sene almak için oynayacaklar. Oyundan çok takas dedikoları çıkan Howard ve Orlando bu sene neler yapacak merak ediliyor. Howard daha başarılı olacağı takıma gitmek istediğini açıkça söyledi bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak hala takas olabilir.John Wall destekli Washington ise doğunun dibinde kalmamak için önemli savaş vereceklerdir.

Gelelim Nba'de yeni sezonun muhtemel beklentilerine .

* Miami geçen sene finalde kaybettiği yüzüğü bu sene alabilecek mi ?

* Yaşlı Boston kadrosu son bir başarıya imza atabilecek mi ?

* Son şampiyon Dallas ünvanını koruyabilecek mi ?

* Phil Jackson'ın ardından Lakers bu sene neler yapacak ?

* MVP Rose Chicago'yu daha yukarılara taşıyabilecek mi ?

* Dwight Howard Orlando'da mı kalacak , başka bir takıma mı gidecek ?

* Yenilenen Clippers yeni sezonda neler yapacak ?

* Son yılların en güçlü kadrosu ile sezona girecek olan NYK eski günlerine dönebilecek mi ?

* Kevin Durant önderliğinde Thunder neler yapacak ?

* Yıla damgasını vuracak çaylak yada çaylaklar hangileri olacak ?

* Temsilcilerimiz nasıl bir yıl geçirecek ? Özellikle Enes Kanter bakalım ilk sezonunda neler yapabilecek ?


Beklentileri de yazdıktan sonra başından beri karmaşık bulduğum yazımın sonuna gelirken sezonun kendi adıma favorisini Chicago olarak açıklıyor ve CP3 ile Jordan & Griffin'in bolca süslediği nba action top 10 listeleri beklentimi de kendilerine iletiyorum.

Leave a Reply