NBA'de sezonun başlamasın 3 gün kala takımlar hazırlıklarını sürdürüyor. Bu sabaha karşı oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle ;

Orlando Magic - Miami Heat : 104-100
Boston Celtics - Toronto Raptors : 81-73
New York Knicks - New Jersey Nets : 88-82
New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies : 95-80
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves : 84-85
San Antonio Spurs - Houston Rockets : 97-93
Utah Jazz - Portland Trail Blazers : 92-89
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers : 108-103

Florida derbisinin ikinci ayağında kazanan Orlando Magic oldu. Rakibini ikinci yarıdaki etkili oyunu ile geçen Orlando'da kenardan gelen Davis 18 sayı 5 ribaund ile en skorer isim olurken , Howard 15 sayı 9 ribaund , Richardson'da 15 sayı ile oynadı. Konuk ekip Miami'de ise LeBron James 27 , Dwayne Wade 21 sayı ile oynasa da mağlubiyete engel olamadılar.

Bu sezon ilk kez taraftarının karşısına çıkan Celtics , konuk ettiği Toronto'yu Pierce'ın oynamadığı maçta bir kez daha devirmeyi başardı. Rakibini daha ilk çeyrekte ekarte etmeyi başaran Celtics'te Rondo 17 sayı ile en skorer isim oldu. Konuk Toronto'da ise Bargnani 20 sayı , DeRozan 16 sayı 10 ribaund ile oynadı.

Bu seneye iddialı girecek olan Knicks ikinci hazırlık maçında Nets'i bir kez daha mağlup etmeyi başardı.Knicks'e galibiyeti getiren isim 21 sayı 8 ribaund ile Carmelo Anthony olurken , Stoudemire 15 , Douglas 13 sayı ile oynadı. Konuk New Jersey'de ise Deron Williams 21 sayı 4 ribaund 7 asist ile oynamasına karşın yenilgiye engel olamadı.

Sezon öncesi takasla Chris Paul'ü kaybeden Hornets hazırlık maçlarınad Memphis'i bir kez daha geçmeyi başardı. Ev sahibi ekipte kenardan gelen Kaman 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken Gordon 17 , Pondexter 14 sayı ile oynadı. Konuk Memphis'te ise Gay 20 , Randolph 15 sayı ile oynadılar.

Bucks , seyircisi önüne çıktığı ilk maçta Minnesota'ya bitime 9 saniye kala Beasley'in serbest atışlarıyla mağlup olmaktan kurtulamadı.Ev sahibi Bucks'ta kenardan gelen Gooden 15 sayı ile takımının en skorer ismi olurken konuk Minnesota'da Kevin Love 22 sayı 16 ribaund 4 asist ile muhteşem bir oyun oynadı ve takımının galibiyetinde baş mimar oldu.

Texas derbisinin ikinci ayağında kazanan taraf bu kez San Antonio oldu. Baştan sona çekişmeli bir mücadeleye sahne olan maçı 5 saniye kala Leonard'ın basketiyle deviren Spurs'te Duncan 19 sayı 5 ribaund 4 asist ile oynarken , konuk Rockets'ta kenardan gelen Morris 20 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Bu sezon iki temsilcimizin forma giyeceği Utah Jazz seyircisiyle ilk buluşmasında ilk maçta mağlup olduğu Portland'ı evinde geçmeyi başardı. Utah'ta kenardan gelen CJ Miles 17 sayı 9 ribaund ile takımının en skorer ismi olurken Jefferson'da 15 sayı 9 ribaund ile oynadı. Konuk Portland'ta ise Felton 17 sayı , Aldridge 15 sayı 11 ribaund , Matthews'ta 15 sayı ile oynadı.

Los Angeles derbisinin ikinci maçında gülen taraf yine Clippers oldu. Kobe Bryant'ın forma giymediği maçta Clippers'a galibiyeti getiren isim 30 sayı 6 ribaund 7 asist ile Blake Griffin oldu.Clippers'ta ayrıca Butler ve kenardan gelen Mo Williams 16şar sayı ile oynadılar.Bryant'tan yoksun maça çıkan konuk Lakers'ta ise Bynum 26 sayı 11 ribaund , kenardan gelen Steve Blake 20 sayı ile oynasalar da mağlubiyete engel olamadılar.

Bizimkiler ne yaptı ?

Hidayet Türkoğlu :
Sezonun ilk maçında sakatlanan Hidayet bu maçta forma giymedi.

Ersan İlyasova :
Takımı Bucks , Minnesota'ya ikinci kez mağlup olurken kenardan gelerek 16 dakika süre alan Ersan maçı 5 sayı 6 ribaund ile tamamladı.

Mehmet Okur :
Takımı Utah evinde Portland'ı mağlup ederken kenardan gelerek 11 dakika sahada kalan Okur maçı 7 sayı 1 ribaund ile tamamladı.

Enes Kanter : Aynı maçta bir diğer temsilcimiz Enes Kanter ise yine kenardan gelerek 18 dakika sahada kaldığı maçta saha içi isabeti bulamasa da maçı 4 sayı 5 ribaund 1 asist ile tamamladı.

Leave a Reply