Sezonun başlamasına sayılı günler kala takımlarda hazırlıklarını sürdürüyor. Bu sabaha karşı oynanan maçların sonuçları şöyle ;

Philadelphia 76ers - Washington Wizards : 101-94
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons : 89-90
Chicago Bulls - Indiana Pacers : 93-85

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks : 87-83

Denver Nuggets - Phoneix Suns : 127-110

Sacremento Kings - Golden State Warriors : 95-91


Gecenin ilk maçında , 4 gün önce deplasmanda mağlup ettiği Wizards'ı konuk eden 76ers bu maçtan da galibiyetle ayrılarak rakibine 4 gün içinde 2. mağlubiyetini tattırdı. Ev sahibi ekipte Jrue Holiday 24 sayı ile takımının ve maçın en skorer ismi oldu .76ers'te ayrıca Igoudala , Turner ve Young 13er sayı ile oynadılar. Konuk Wizards'ta ise Javale McGee 20 sayı 9 ribaund 3 top çalma ile oynarken Jordan Crawford 18 Wall ise 17 sayı ile oynadı.

Yine 4 gün önce oynayan iki ekibin karşılaşmasında , ilk maçta evinde mağlup olduğu Cleveland'a konuk olan Detroit rakibini bitime 3 saniye kala Daye'nin serbest atışlarıyla devirmeyi başardı. Ev sahibi ekipte kenardan gelen Casspi 18 sayı ile en skorer isim olurken konuk Detroit'te ise Daye 19 sayı 6 ribaund , kenardan gelen Stuckey 15 sayı ile oynadı.

Chicago Bulls bu sezon ilk kez taraftarlarının önüne Pacers karşısında çıktı.Rakibini deplasmanda olduğu gibi seyircisi önünde de mağlup eden Bulls'ta Boozer 24 sayı 7 ribaund 3 asist ile galibiyetin mimarı olurken Deng 14 , Hamilton 13 , Rose 12 sayı 9 asist ile oynadı. Konuk ekipte Hansbrough 24 sayı 13 ribaund ile oynasa da takımını mağlubiyetten kurtaramadı.

Gecenin bir diğer maçı yine 2 gün önce oynanan bir maçın ikinci perdesiydi. Deplasmanda yendiği Dallas'ı evinde konuk eden Thunder rakibine yine şans tanımadı ve sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Ev sahibi ekipte kenardan gelen Harden 13 sayı takımının en skorer ismi olurken , Westbrook 12 , Durant'te 10 sayı ile oynadılar. Konuk Dallas'ta ise kenardan gelen Jerome Randle 17 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Denver sezonu evinde Phoneix'i ağırladığı maçta açtı. Seyircisi önünde daha ilk yarıda rakibinin işini bitiren Denver'da Ty Lawson 21 sayı 7 ribaund ile en etkili isim olurken, Gallinari 15 , Faried 14 sayı ve Andre Miller'de 8 sayı 12 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar.Konuk Suns'ta ise Polonyalı pivot Gortat ve kenardan gelen Warrick 14 sayı ile oynadılar.

Kings'in seyircisiyle buluştuğu gecenin son maçında konuğu Warriors'tu. Evinde başabaş geçen maçın son çeyreğinde rakibine üstünlük kurarak kazanan Kings'te Thornton 21 sayı 7 ribaund 4 asist , Hickson 19 sayı 9 ribaund ile galibiyetin mimarları olurken Kings'te ayrıca Evans 15 sayı 5 ribaund 7 asist ile oynadı. Konuk Warriors'ta ise David Lee 30 sayı 13 ribaund ile en skorer isim olsa da takımının sahadan mağlup olmasını engelleyemedi.

Bizimkiler ne yaptı ?

Semih Erden : Takımı Cavs evinde Pistons'a boyun eğerken temsilcimiz Semih Erden maçta forma giymedi

Ömer Aşık : Takımı Bulls , Pacers'ı geçerken kenardan gelerek 11 dakika sahada kalan Ömer , maçı 4 sayı 6 ribaund ile tamamladı.

Leave a Reply