Nba’de hazırlık maçları heyecanı bu sabaha karşı oynanan 3 karşılaşma ile sürdü. Alınan sonuçlar şöyle ;

Charlotte Bobcats – Atlanta Hawks : 79-77

Portland Trail Blazers – Utah Jazz : 110-90

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers : 95-114

Gecenin ilk maçında evinde Atlanta’yı konuk eden Charlotte , skor olarak oldukça kısır geçen maçta rakibini 79-77 geçerek hazırlık maçlarına galibiyetle başlayan taraf oldu. Ev sahibi ekipte kenardan gelen K.Walker 18 sayı ile takımının ve maçın en skorer ismi olurken Diaw’da 12 sayı ile maçı tamamladı. Konuk Atlanta’da ise Horford ve Smith 11er sayı ile oynadılar. Yeni transfer T-mac ise 12 dakika sahada kaldığı maçta skor üretemedi.

Temsilcilerimiz Mehmet Okur ve Enes Kanter’in formasını giydiği Utah Jazz , ilk hazırlık maçında Portland’a konuk oldu. İlk çeyrekten itibaren üsntünlüğünü kabul ettiren Portland sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldı. Ev sahibi ekipte Wesley Matthews 17 sayı ile en skorer isim olurken Batum ile kenardan gelen Williams ise 13er sayı ile oynadılar.Konuk Utah’ta ise kenardan gelen Favors 25 sayı 12 ribaund ile maçın en skorer ismi olmasına rağmen farklı mağlubiyete engel olamadı.Ayrıca Utah’ta Favors dışında çift hanelere çıkabilen tek isim 10 sayı ile Harris oldu.

Ne kadar hazırlık maçıda olsa gecenin önemli mücadelesinde bizlerin deyimi ile derbide gülen taraf Clippers oldu.Ev sahibi ekip , Lakers karşısında galibiyete koşarken takımı sürükleyen isim 4/6 3 sayı 1/2 2 sayı 9/9 serbest atış isabetiyle 23 sayı ile oynayan Billups oldu. Billups’un yanı sıra dev takasta takıma dahil olan Chris Paul’de maçı 17 sayı 7 ribaund 9 asist 5 top çalma ile oynayarak yeni sezon öncesi taraftarlarına umut dağıttı.Konuk Lakers’ta ise süper yıldız Kobe Bryant 22 sayı 3 ribaund 4 asist ve 7 top kaybı ile oynarken , Gasol 16 sayı 7 ribaund ,Bynum ise 15 sayı 12 ribaund ile maçı tamamladılar.

Bizimkiler ne yaptı?

Mehmet Okur : Takımı Utah , Portland’a farklı mağlup olurken maça ilk 5 başlayan 18:40 dakika sahada kalan Mehmet Okur maçı 2 sayı 2 ribaund 3 asist ile tamamladı.

Enes Kanter : Nba’de ilk maçına çıkan Kanter , Portland deplasmanında kenardan gelerek 19:54 dakika süre aldığı maçta 6 sayı 10 ribaund ile maçı tamamladı.

Categories:

Leave a Reply