Beşiktaş-Kupada şike yok
Beşiktaş aylardır beklenen şike raporunun açıklanmasından sonra derin bir nefes aldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 11 Temmuz'da görevlendirdiği Etik Kurulu'nun kozmik odada inceleyerek hazırladığı rapor sonrası Siyah-Beyazlı takımın aklanmasını sağladı.

HEPSİ DE AKLANDI
Beşiktaş ile Büyükşehir arasında oynanan kupa finalinde mücadele 2-2 sona ermiş ve maç penaltılara kalmıştı. Penaltılar sonrası 4-3 üstünlük sağlayan Kartal kupayı müzesine götürmüştü. Ancak bu maçta Beşiktaş'ın Büyükşehir'li İbrahim Akın ve İskender Alın'a transfer karşılığında şike teklif ettiği iddia edilmişti. Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş bu nedenden dolayı 5.5 aydan beri Metris'te tutuklu bulunuyordu. Etik Kurulu'nun yaptığı değerlendirme sonucu Beşiktaşlı yöneticilerden Serdar Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve kulüp müdürü Ahmet Ateş'in şike yapmadığına karar verildi. Raporda ayrıca İbrahim Akın ve İskender Alın'ın şike yapmadığı ancak menajerinden almış olduğu şike teklifini gizlediği belirtildi. Etik Kurulu raporunda lisanssız oyuncu temsilcisi Yusuf Turanlı'nın eyleminin oynanacak olan kupa final karşılaşmasını fırsat bilerek kendisine bağlı futbolcuların transferini bir an önce netleştirmek amacıyla aynı futbolcular üzerinde şike teşebbüsü olduğuna kanaat getirildi.

TEHLİKE ŞİMDİLİK KALKTI

Beşiktaş kupa finalindeki şaibeli açıklamalar nedeniyle Futbol Federasyonu'na aklanana kadar kupayı iade etme kararı almıştı. Hatta Beşiktaş'ın şike yaptığı tespit edildiği takdirde ligden düşürülme tehlikesiyle birlikte Avrupa Kupaları'ndan bile en az 5 yıl süreyle men edilme tehlikesi bulunuyordu. Ayrıca Beşiktaş'ın bu sezon ön eleme ve grupta yendiği takımların bile Siyah- Beyazlı kulüpten tazminat isteme hakkı bile bulunuyordu. Etik Kurulu'nun bu raporu Beşiktaş camiasında çok büyük bir sevinç yarattı. Son kararı Futbol Federasyonu verecek olmasına rağmen bundan sonraki süreçte Beşiktaş'a her hangi bir ceza verilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Etik Kurulu'nun raporu suçlanan yöneticileri ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu'yu da rahatlattı.

Kaynak : Fanatik

Leave a Reply