Kartal, Samsun engeline takıldı

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta mücadelesinde Samsunspor sahasında şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ı konuk etti.

Konuk ekip Beşiktaş karşılaşmaya Rüştü, Hilbert, Egemen, Sidnei, İsmail, Necip, Ernst, Fernandes, Veli, Holosko ve Mustafa Pektemek 11'i ile başlarken Samsunspor ise Ertuğrul, Adem, Akaki, Kemal, Yenal, Hakan, Fink, Anıl, Murat Yıldırım, Zenke ve Bance 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşma ev sahibi ekip Samsunsporlu futbolcuların vuruşu ile başladı. Samsunspor karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Mücadelenin henüz ikinci dakikasında Murat Yıldırım şutu Rüştü'nün üzerine gitti.

Mücadelenin ilk 20 dakikasında rakip alana topu taşımakta zorlanan Beşiktaş etkili bir oyun ortaya koymakta zorluk çekti. İlk dakikadaki, Murat Yıldırım'ın pozisyonu haricinde ciddi bir tehlike yaşanmadı 25. dakika içerisinde. Oyunu kenarlara taşımakta zorlanan Beşiktaş'a savunma ve orta alanı kalabalık tutarak pozisyon şansı tanımayan Samsunspor ilk yarım saatten sonra tempoyu arttıran taraf oldu.

Oyunun kontrolünü eline geçiren Samsunspor 37. dakikada Murat Yıldırım'ın golüyle 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen atakta Zenke'nin ceza sahası çizgisine doğru çıkardığı pasta Bance'nin vuruşu Rüştü'den döndü. Dönen topu kontrol eden Murat bekletmeden vuruşunu yaptı. Top Rüştü'nün müdahalesine rağmen ağlara gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Samsunspor devre arasına Murat Yıldırım'ın golüyle 1-0 önde girdi.

Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Carvalhal Holosko'yu oyundan alırken yerine Edu'yu oyuna dahil etti. Oyuncu değişikliği ile maça başlayan Beşiktaş 60. dakikaya kadar rakip alanda varlık gösteremedi.

İkinci yarıda daha geniş alanlar bulan Samsunspor Zenke ve Bance ile rakip kalede etkili olmaya başladı. Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatan Samsunspor golü arayan taraf oldu.

65. dakikadan itibaren rakip kalede beraberlik golünü arayan Beşiktaş Mustafa ile gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağdan Hilbert'in yaptığı ortayı Mustafa, Burak'ın önüne bıraktı. Burak'tan seken topta Mustafa'nın yaptığı vuruş Ertuğrul'da kaldı.

Temponun arttığı dakikalarda Samsunspor ikici gole çok yaklaştı. Zenke'nin pasıyla ceza sahasında buluşan Fink, Rüştü'den de kurtulmak isterken topu rakibine kaptırdı.

Maçın 76. dakikasında Beşiktaş penaltı kazandı. Ceza sahasına gönderilen pasla buluşan Edu, Yenal ile girdiği mücadelede yerde kaldı, hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Edu yerden bir vuruşla topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1.

Beraberlik golünden sonra rakip alanda ataklarını arttıran Beşiktaş galibiyet golüne Edu ile yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Edu'nun vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 29'a çıkarırken, ev sahibi ekip Samsunspor ise puanını 12'ye yükseltti.

SAMSUNSPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR
Spor Toto Süper Ligi'nde Beşiktaş'ın deplasmandaki maçlarda galibiyet sayısında rakibine 14-6 üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde en son Samsunspor'un ligden düştüğü 2005-2006 sezonundaki resmi müsabakada karşılaşmıştı. Aradan geçen 4 yıllın ardından evinde Beşiktaş'ı ağırlayan kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları maça yoğun ilgi gösterdi.

Hafta başından itibaren 10 ila 200 lira arasında değişin fiyatlarla satışa sunulan karşılaşmanın biletlerinin tamamı satılırken, siyah-beyazlı ekibin taraftarları da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Samsunspor tarafından kadın ve çocuklar için ayrılan bin 200 biletin de tamamı tükenirken, bu taraftarlar da stattaki yerini aldı.

Karşılaşma öncesi taraftarların tribünlerdeki renkli görüntüler oluşturdu.

Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkoviç, hafta içinde kaleci Ahmet Şahin, Mustafa Sarp ve Ergün Teber'in karşılıklı olarak sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle kadroda değişiklik yaptı, ilk kez Yenal, Anıl'a ilk 11'de görev verdi.

Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhal ise sakat olan oyuncuların yerine ilk 11'de Mustafa Pektemek ile Da Silva'yı ilk kez sahaya sürdü.

Öte yandan Samsun'da iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda Beşiktaş 14-6 üstünlük kurarken, 8 maç da berabere sonuçlandı. Samsun'daki lig maçlarında Samsunspor 31, Beşiktaş ise 42 gol attı.

Maç öncesi polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Karşılaşmada bin 500 polis ve 400 özel güvenlik görevlisinin görev aldığı bildirildi.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply