Kartal kapanışı 3 puanla yaptı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu ilk yarısının son maçında İstanbul'da Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Beşiktaş karşılaşmaya Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ekrem Dağ, Ernst, Fernandes, Veli Kavlak, Edu, Almeida 11'i ile başlarken, konuk ekip Kardemir Karabükspor, Orkun Usak, Erdem Özgenç, Hamza Çakır, Bilal Kısa, Cernat, Seric, İlhan Parlak, Nikolic, Muhammet Özdin, Shelton ve Ragued 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşma Karabüksporlu futbolcuların vuruşuyla başladı. Maça hızlı başlayan Beşiktaş 6. dakikada Ekrem ile gole yaklaştı. Soldan Edu'nun yerden ortasına Erkem ilk andan vuramadı ancak top önünde kaldı. İkinci pozisyonda Ekrem'in yaptığı vuruş yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında organize olmakta zorlanan konuk ekip Kardemir Karabükspor rakip alana geçmekte zorluk çekti.

Rakip kalede golü daha çok arayan Beşiktaş, bu çabasının karşılığını 37. dakikada Almeida'nın attığı golle aldı. Fernandes bu kez sol kanattan İsmail'i çok güzel gördü. İsmail son çizgiden ortayı yaptı, Almeida iyi yükseldi ve güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmazken Beşiktaş devreyi Almedia'nın attığı golle 1-0 önde kapattı.

Beşiktaş müthiş bir tempoyla oynadığı ilk yarıda son haftaların yıldız ismi Fernandes bir maestro gibi yönetti takımını.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Beşiktaşlı futbolcuların vuruşu ile başladı. İkinci yarının ilk 15 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken Beşiktaş bu bölümde ilk yarıda ki kadar atak üretmekte zorluk çekti. Rakibinin hücum etkinliğini kırmak adına ikinci devreye daha atak başlayan Kardemir Karabükspor yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.

71. dakikada Carvalhal oyuncu değişikliğine gitti. Hugo Almeida yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı. Skor avantajı yakalayan Beşiktaş, ikinci yarıda kontrollü bir oyunu tercih etti ve maçın temposu düştü.

76. dakikada Cernat'ın ortasında Shelton bomboş pozisyonda topu kontrol etti. Açısı dar olan Shelton topu Mehmet'e çıkardı ama net pozisyonda Mehmet'in önünü savunma kapadı. Egemen ve Hilbert birbirine çarparak sakatlandı.

Beşiktaş 87. dakikada Veli ile gole çok yaklaştı ama sonuç alamadı. Cernat ceza sahasına girmek istedi ama topu kaybetti ve bu pozisyon Beşiktaş kontra atağına dönüştü. Hilbert'in ortasında altı pasta Veli kafayla boş kaleye değil dışarıya vurdu topu.

Maçın son dakikalarında ataklarını arttıran Beşiktaş bu seferde direkleri geçemedi. Necip Fernandes'den aldığı topla çok sert bir şut attı. Havada falso alan top üst direkten geri döndü.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmazken Beşiktaş 37. dakikada Almeida'nın attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti.

Busonuçla Beşiktaş puanını 32'ye çıkarırken, Kardemir Karabükspor ise 12 puanla devreyi kapattı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçta Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu, hasretine son verdi.

Futbolda yaşanan şike iddiaları nedeniyle tutuklanan, ancak geçtiğimiz günlerde Metris Cezaevi'nden tahliye edilen Havutçu, tam 214 gün sonra Fiyapı İnönü Stadı'nda siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu.

Geçen sezon ortasında takımın teknik direktörlüğüne getirilen, ancak bu sezon başında tutuklandığı için bu görevinden uzak kalan Tayfur Havutçu, tahliyesinin ardından yönetim kurulunun kararıyla futbol genel direktörlüğüne getirilmişti.

Genç teknik adam, Beşiktaş'ın Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçı protokol tribününden takip etti. Havutçu, en son 21 Mayıs 2011 yılında ligde Eskişehirspor ile oynanan lig maçında Fiyapı İnönü Stadı'na gelmişti.

Taraftarlar, Havutçu'nun protokol tribününde olduğunu fark edince, kendisine sevgi gösterisinde bulundular. Tayfur Havutçu da ayağa kalkarak taraftarları selamladı.

ALMEİDA İLE EDU BİRLİKTE GOL ARADI
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Almeida ile Edu'yu ilk 11'de oynatarak, gol aradı.

Geçen hafta takımının tek golünü atan Edu, solda maça başlarken, Almeida ise en uç noktada görev aldı.

Carlos Carvalhal, İbrahim Toraman'ı kadroya dahil etmezken, sakat oyuncular Quaresma, Mehmet Auerilo da kadroda yer almadı.

Bu arada sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen, ancak dünkü antrenmanda takımla birlikte çalışan Simao da 18 kişilik kadroda kendine yer bulamadı.

Öte yandan sakatlığı nedeniyle son maçlarda oynayamayan, dünkü antrenmanda takımla çalışma fırsatı bulan Almeida, bugünkü maçta ilk 11'de şans buldu.

KADRODA 5 DEĞİŞİKLİK
Carvalhal, Kardemir Karabükspor maçında geçen haftadan 5 farklı isme forma verdi.

Kalede sakat Rüştü'nün yerine Cenk'i oynatan Portekizli teknik adam, geçen hafta ilk 11'de oynayan Necip Uysal, Mustafa Pektemek ve Sidnei'yi yedek soyundururken, Filip Holosko'ya ise maç kadrosunda yer vermedi.

Sidnei'nin yerine savunmada Sivok yer alırken, Ekrem, Almeida ve Edu da şans bulan diğer isimler oldular.

EDU YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR
Sezon başında geldiği ilk günlerde ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaratan, ancak son maçlarda kendini göstermeye başlayan Edu, hocasının gözüne girmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City ile Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada sonradan oyuna giren Brezilyalı oyuncu, bu maçta attığı golle kendini göstermişti. Ligin 16. haftasındaki Samsunspor maçında da sonradan oyuna giren Edu, kazandırdığı penaltı atışını da gole çevirerek takımının 1-1 berabere İstanbul'a dönmesini sağlamıştı.

Bu iki karşılaşmada attığı gollerin yanı sıra güçlendiğini de gösteren Edu, Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı.

Ligde en son 6. haftada Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Kayserispor maçında ilk 11'de forma şansı yakalayan Edu, 10 maç sonra ilk 11'de oynama fırsatı buldu.

RÜŞTÜ YOK, UMUT KAYA KADRODA
Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmanda yer almayan tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, kadroda yer almazken bu oyuncunun yerine maç kadrosuna Umut Kaya alındı.

Samsunspor mücadelesinde yedek soyunan Cenk Gönen ise 1 maç aradan sonra ilk 11'de oynadı.

EKREM 4 MAÇ SONRA İLK 11'DE
Kardemir Karabükspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Ekrem Dağ, 4 lig mücadelesi sonrası bu şansı yakaladı.

Ligde Trabzonspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maçta en son ilk 11'de forma giyen Ekrem, Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor karşılaşmalarında forma şansı bulamamıştı.

Ekrem, orta sahanın sağında görev aldı.

SİVOK KAPTAN OLARAK 11'E DÖNDÜ
Samsunspor karşısında Egemen Korkmaz'ın yanında Sidnei oynatan Portekizli çalıştırıcı, Kardemir Karabükspor maçında klasik düzenine geçti.

Carvalhal, ligin 16. haftasındaki Samsunspor maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Sidnei'yi yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Tomas Sivok'u sahaya sürdü. Çek oyuncu, Kardemir Karabükspor karşısında kaptan olarak sahaya çıktı.

CARVALHAL'E DESTEK PANKARTI
Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar kapalı tribüne ''Nos te amamos Carvalhal-Seni seviyoruz Carvalhal'' pankartı açtı.

Öte yandan, mücadeleyi 200 kadar Kardemir Karabükspor taraftarı da izledi. Konuk takım taraftarları, Beşiktaş'ın futbol genel direktörü Tayfur Havutçu lehine tezahürat yaparken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik kötü tezahüratta bulundular.

CENTİLMENLİK GÖSTERİSİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırdı. Oyuncular da birlikte taraftarları selamladı.

Konuk takım taraftarları da Beşiktaş lehine bağırdı.

BEŞİKTAŞLILAR YILIN SON MAÇINA İLGİ GÖSTERMEDİ
Beşiktaşlı taraftarlar yılın son maçına ilgi göstermedi ve tribünler büyük ölçüde boş kaldı.

Son iki lig maçında 4 puan yitiren siyah-beyazlı takımın Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçı 10 bine yakın taraftar takip etti.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply