Hollanda'da olaylı maç

Hollanda Kupası'nda Ajax ile Alkmaar arasında dün oynanan maç, sahaya giren taraftarın bir futbolcuya saldırması nedeniyle yarıda kaldı.

Hollanda Futbol Federasyonu, taraftarın gözaltına alındığı ve futbol müsabakalarını seyirden ömür boyu men edilebileceğini açıkladı.

Amsterdam'daki karşılaşmanın 37'nci dakikasında Ajax 1-0 öndeyken sahaya giren bir taraftar, deplasman takımı Alkmaar'ın Kosta Rikalı kalecisi Esteban'a saldırdı. Esteban, kendisine vurmak isteyen taraftarı tekme atarak yere düşürdü. Karşılaşmanın hakemi, taraftarı yerde de birkaç kez tekmeleyen Esteban'a kırmızı kart gösterdi.

Kalecisinin oyundan atılmasına sinirlenen Alkmaar Teknik Direktörü Gertjan Verbeek, futbolcularının güvenliğinin sağlanamadığını söyleyerek, takımını sahadan çekti.

Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, maçtan sonraki açıklamasında, Esteban'ın kendisini savunduğunu belirterek, ''O durumda ben ne yapardım bilmiyorum. Güney Amerikalı Esteban'ın tepkisini anlıyorum'' dedi.

De Boer, Alkmaar'ın sahadan çekilme kararını da anlayışla karşıladığını söyledi.

Öte yandan, maçın ardından da olayların durulmadığı ve taşkınlık çıkaran 8 taraftarın daha polis tarafından gözaltına alındığı da bildirildi.

Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply