Galatasaray, Trabzon'da hız kesmedi

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor, lider Galatasaray’ı Hüseyin Avni Aker Stadı’nda ağırladı.

Geçtiğimiz hafta içinde Fenerbahçe’yi deviren Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi’nden elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Trabzonspor’un mücadelesinde gülen taraf sarı kırmızılılar oldu. Galatasaray, İsveçli futbolcu Elmander, Selçuk ve Ceyhun'un golleriyle rakibini deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Galatasaray derbi mücadelesinde Fenerbahçe’yi mağlup ettikten sonra Trabzonspor’u da deplasmanda yenerek puanını 31’e çıkardı ve liderliği sürdürdü. Seyircisi önünde sahadan eli boş ayrılan bordo mavililer ise 21 puanda kaldı.

Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren mücadeleye Trabzonspor Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Halil, Adrian, Henrique, Burak ilk 11’i ile çıkarken, Galatasaray da Muslera, Selçuk, Elmander, Melo, Baros, Ujfalusi, Hakan Balta, Semih, Eboue, Emre Çolak ve Kazım ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Rakip kalede baskı yaparak maça etkili başlayan sarı kırmızılılar, aradığı golü 5. dakikada Elmander ile buldu. Kazım’ın pasıyla birlikte ceza sahası içinde topla buluşan Elmander, dönerek sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu Trabzonspor ağlarına gönderdi: 0-1.

Bu golden sonra Trabzonspor daha fazla ileri çıkmaya başladı. Oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkmaya çalışan bordo mavililer, rakip kalede net pozisyonlar üretmesine rağmen skora denge getirmeyi başaramadı. Trabzonspor’un savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendiren sarı kırmızılılar, 44. dakikada Selçuk İnan'ın harika golüyle skoru 2-0 yaptı.

Ceza sahası dışında Milan Baros’un yerde kalmasıyla Galatasaray serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Selçuk, sağ ayağının içi ile barajın üzerinden topu Trabzonspor’un ağlarına gönderdi: 0-2.

İlk yarıda başka gol olmazken, Galatasaray Elmander ve Selçuk’un golleriyle soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine Galatasaray daha kontrollü başladı. Skor üstünlüğünü korumak isteyen konuk ekip, risk almamayı tercih etti. Trabzonspor ise rakip sahada baskı yaparak ikinci yarıya başladı.

Trabzonspor’da Zokora, 55. dakikada Melo’ya yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Orta alandaki hava topu mücadelesinde Zokora’nın Melo’ya koluyla yaptığı müdahaleye hakem Kuddusi Müftüoğlu kırmızı kart gösterdi.

Ev sahibi takımın sahada 10 kişi kalmasıyla birlikte çok rahat bir nefes alan Galatasaray, oyunun kontrolünü ele geçirdi. Tempoyu düşüren sarı kırmızılılar, Trabzonspor’un pozisyon üretmesine izin vermedi. Karşılaşmada son sözü söyleyen isim ise Ceyhun oldu. Ceyhun, 90 artı 1. dakikada ceza sahası içinden düzgün bir vuruşla kaleci Tolga'yı mağlup etti: 0-3.

Kalan sürede başka gol olmazken, Galatasaray sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

TRABZONSPOR: 0 - GALATASARAY: 3
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, İsmail Şencan
Trabzonspor: Tolga, Serkan (Dk. 82 Alanzinho), Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Halil (Dk. 72 Celustka), Adrian (Dk. 59 Aykut), Henrique, Burak
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Melo, Selçuk, Emre Çolak (Dk. 82 Ayhan), Kazım Kazım (Dk. 87 Ceyhun ), Elmander, Baros (Dk. 70 Engin)
Goller: Dk. 5 Elmander, Dk. 44 Selçuk, Dk. 90 2 Ceyhun (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 55 Zokora (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 55 Burak (Trabzonspor) Dk. 61 Melo (Galatasaray)

Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply