Galatasaray seriyi bozmuyor

Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın açılış mücadelesinde Galatasaray, Orduspor deplasmanına konuk oldu.

Konuk ekip Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım, Selçuk, Melo, Emre Çolak, Elmander ve Baros 11'i ile başlarken ev sahibi Orduspor ise Fevzi, Abdurrahman, Garcia, Yalçın, Emre Özkan, Dalmat, Gosso, Culio, Ali, Ribeiro, Stancu 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların vuruşu başladı.Karşılaşmanın ilk ciddi atağını Orduspor Stancu ile yakaladı. Semih, Orduspor savunmasından çıkan pasta kafayı vuramadı. Stancu, Dalmat ikilisinin anlaşmazlığı çok büyük bir tehlikeyi engelledi. Stancu'nun vuruşu üstten dışarıya gitti.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken, iki takımda pozisyon üretmekte bir hayli zorluk çekti. 20. dakikadan
itibaren biraz toparlanan Galatasaray, aradığı golü 23. dakikada Milan Baros ile buldu. Eboue'nin ortasında Fevzi Elmas çok büyük bir hata yaptı. Fevzi'nin elinden kaçırdığı topu Baros boş kaleye bıraktı. Galatasaray rakip kaleye gitmekte zorlandığı günde bu hata ile öne geçti: 1-0.

26. dakikada Galatasaray kontra atakta çok tehlikeli geldi. Elmander rakiplerinden kurtardı topu. Selçuk Baros'a, Baros ise sağ kanatta Kazım'a gönderdi topu. Kazım, karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta attı.

Karşılaşmanın 33. dakikasında sarı-kırmızılı ekipte Semih Kaya, Stancu'ya yaptığı hareket sonucu sarı kart gördü. Genç oyuncu gördüğü bu kart sonucu gelecek hafta oynanacak Manisaspor maçında forma giyemeyecek.

37. dakikada Orduspor Yalçın ile tehlikeli geldi. Dalmat topu sağ kanatta çizgiden çevirdi. Arka direkte Yalçın kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Ama daha öncesinde yan hakem Dalmat'ın topu dışarıdan çevirdiğini işaret etti ve golü geçersiz saydı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca konuk ekip Galatasaray soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Ordusporlu oyuncuların vuruşu ile başladı. İkinci yarının ilk tehlikeli atağını Galatasaray Kazım ile yakaladı. Orduspor savunmasından seken top ceza sahası dışında Kazım'ın önünde kaldı. Kazım gelişine çok sert vurdu, yerden gelen topu Fevzi kornere tokatladı.

Galatasaray 67. dakikada Kazım ile farkı 2'ye çıkardı. Baros ceza sahasında topla buluştu ve sağ kanattan ceza sahasına koşan Kazım'ı gördü. Kazım'ın yerden sert vuruşu kaleci Fevzi'nin iki bacağının arasından ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 34'e çıkarırken, ev sahibi ekip Orduspor ise 17 puanda kaldı.

ORDUSPOR-GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Orduspor, 25 yıl aradan sonra sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi.

İki takım ligde en son Orduspor'un ligden düştüğü 1985-1986 sezonundaki resmi müsabakalarda karşılaşmıştı. Aradan geçen 25 yılın ardından evinde Galatasaray'ı ağırlayan mor-beyazlı ekibin taraftarları da maça yoğun ilgi gösterdi.

Hafta başından itibaren 50 ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan karşılaşmanın biletlerinin büyük bir çoğunluğu satılırken, sarı-kırmızılı ekibin taraftarları da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Orduspor tarafından kadın ve çocuklar için ayrılan 500 biletin de tamamı tükenirken, bu taraftarlar da stattaki yerini aldı.

Karşılaşma öncesi taraftarların tribünlerdeki renkli görüntüleri ilgiyle izlenirken, bazı taraftarlar da gece fenerleri yakarak gökyüzüne bıraktı.

Orduspor'da 4 eski Galatasaraylı futbolcu da forma giydi. Kaleci Fevzi, Yalçın, Culio ve Stancu, Orduspor formasıyla eski takımlarına karşı oynadı.

Galatasaray'da ise teknik direktör Fatih Terim, Trabzonspor maçındaki 11'i sahaya sürerek, geçen hafta kazanan kodroyu bozmadı.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply