Beşiktaş Milangaz maç fazlasıyla lider

Beko Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park'ı 73-65 yendi.

Karşılaşmaya Hawkins ve Can'ın basketleriyle iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park'ın pota altında sıkıntı yaşamasından da faydalanarak, 7. dakikayı 6 sayı farkla 21-15 önde geçti. Ancak Ender'in dış atışlardan ve pota altından kazandırdığı basketlerle oyunda tutunan sarı-kırmızılılar, Furkan'ın da devreye girmesiyle 9. dakikada ilk kez öne geçti (22-21) ve Andric'in son saniye basketiyle de ilk periyotu 24-22 üstün tamamladı.

İkinci periyota da istekli başlayan Beşiktaş Milangaz, Erceg ile Hawkins'in sayılarıyla Galatasaray Medical Park karşısında oyunu domine etti. İstediği gibi hücum edemeyen ve şut yüzdesini yükseltemeyen sarı-kırmızılı ekip, Tutku ve Lakovic'in dış atışlardan kaydettiği basketlerle oyunda kalırken, ilk periyotta olduğu gibi yine Andric'in son saniye basketiyle devreyi 39-38 galip kapatan taraf oldu.

Kadrosundaki eksikler nedeniyle rotasyonda sıkıntı yaşamasına rağmen Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park'a karşı dirençli oyununu ikinci yarıya da taşıdı. Serhat, Bonsu, Hawkins ve Can'la sayılar bulan siyah-beyazlılar, 26. dakikada 9 sayılık farka ulaştı (52-43). Üçüncü periyotun önemli bölümünde beklenenin çok altında bir performans sergileyen Galatasaray Medical Park, farkın 9 sayıya çıkmasının ardından Shumpert'ın üst üste basketleriyle yeniden oyunu dengeleyerek, farkı 1 sayıya (52-51) kadar düşürdü. Ancak Erceg'in 3 sayılık basketleriyle toparlanan Beşiktaş Milangaz, son periyota 59-51 önde girdi.

Düşük şut yüzdeli oyununu son periyotta sürdüren Galatasaray Medical Park, Beşiktaş Milangaz'da Erceg, Hawkins ve Bonsu'yu da durduramayınca, siyah-beyazlılar 36. dakikada 16 sayılık (69-53) farka ulaştı. Shumpert, Shipp ve Ender'in çabalarıyla son 1 dakikaya girilirken farkı 8 sayıya (71-63) indiren sarı-kırmızılılar, devamını getiremedi ve derbi maçın galibi 73-65'lik skorla Beşiktaş Milangaz oldu.

Bu sonuçla Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında 2. yenilgisini alırken, Beşiktaş Milangaz ise galibiyet sayısını 8'e çıkardı.

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: 73 - GALATASARAY MEDİCAL PARK: 65
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Murat Biricik, Halil Baldemir, Ahmet Ersan Ergüler
Beşiktaş Milangaz: Can 14, Serhat 3, Hawkins 21, Ersin Dağlı 6, Bonsu 12, Erceg 17, Kartal, Barış
Galatasaray Medical Park: Lucas, Ender 14, Shipp 6, Furkan 10, Songaila 4, Shumpert 11, Caner, Andric 7, Lakovic 5, Tutku 8, Cevher
1. Periyot: 22-24
Devre: 38-39
3. Periyot: 59-51

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 73-65'lik skorla kazanan Beşiktaş Milangaz, rakibi karşısında 46. galibiyetini aldı. Daha önce iki takım arasında oynanan 99 maçın 51'ini sarı-kırmızılılar, 45'ini de siyah-beyazlı takım kazanmıştı. 3 karşılaşma ise daha önce lig statüsünün farklı olması nedeniyle berabere tamamlanmıştı.

Siyah-beyazlı takım, bu galibiyetle üst üste 7 maçtır ligde yenemediği rakibini mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş Milangaz, rakibini ligde en son 2008-2009 sezonunda play-off çeyrek final turunun 3. maçında 113-71'lik skorla mağlup etmişti.

GALATASARAY MEDİCAL PARK'A 2. YENİLGİSİNİ TATTIRDI
Beşiktaş Milangaz, derbi maçta 73-65 yendiği Galatasaray Medical Park'ı bu sezon mağlup eden ikinci takım oldu.

Siyah-beyazlılar, ligdeki tek mağlubiyetini ligin 5. haftasında Anadolu Efes karşısında alan sarı-kırmızılı takımın 4 maçlık yenilmezlik serisine de son erdi.

Daha önce ligde 7 maç kazanan Beşiktaş Milangaz ise bu maçla galibiyet sayısını 8'e çıkarttı.

SİNAN ERDEM SPOR SALONU UĞURLU GELDİ
Sinan Erdem Spor Salonu, Beşiktaş Milangaz'a uğurlu geldi.

Siyah-beyazlı takım, Beko Basketbol Ligi'nin 4. haftasında Fenerbahçe Ülker'i 83-78 mağlup ettiği bu salonda, Galatasaray Medical Park'ı da 73-65'lik skorla geçmeyi bildi.

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ'DA KEMP VE MEHMET FORMA GİYMEDİ
Beşiktaş Milangaz'da sakatlığı bulunan oyuncular Marcelus Kemp ile Mehmet Yağmur karşılaşmada forma giymedi. Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Pops Mensah-Bonsu da ligdeki ilk derbisine çıktı.

Beşiktaş Milangaz, sakat ve eksiklikler nedeniyle maçta 8 oyuncuyla mücadele etti. İlk 5 dışında, sonradan oyuna dahil olan Barış Hersek ve Kartal Özmızrak 3 dakikanın altında süre aldılar ve sayı kaydedemediler. Sonradan oyuna giren Erceg ise yaklaşık 26 dakika süre alıp, 17 sayı üretti.

Galatasaray Medical Park'ta ise Göksenin Köksal, Haluk Yıldırım ve Evren Büker kadroya alınmadı.

SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLARDAN ÖNEMLİ DESTEK
Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan derbi maçta takımlarını yalnız bırakmayan Beşiktaşlı taraftarlar, verdikleri destekle takımlarının kazanmasında önemli rol oynadı.

Karşılaşmayı takip eden yaklaşık 6 bin siyah-beyazlı taraftar, maç boyuncu coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi.

Beşiktaş Milangaz'ın Deron Williams ve Semih Erdenli kadrosuyla daha önce Fenerbahçe Ülker ile yaptığı karşılaşmada, Sinan Erdem Spor Salonu'nu dolduran siyah-beyazlı taraftarların, Galatasaray Medical Park maçına aynı ilgiyi göstermemesi gözlerden kaçmadı.

BEŞİKTAŞLILAR ARASINDA BİR GALATASARAYLI
İki kulübün anlaşması gereği Galatasaray taraftarlarının salonda izleyemediği karşılaşmada, Beşiktaş taraftarları arasında bir Galatasaraylı taraftarın yer alması dikkati çekti.

Siyah-beyazlı taraftarın arasında giydiği Galatasaray formasıyla karşılaşmayı takip eden bayan taraftar, polisin uyarısıyla oturulduğu bölümden kaldırıldı.

Polis gözetiminde locaların bulunduğu bölüme çıkartılan taraftar, formasını çıkardıktan sonra tekrar yerine gönderildi.

Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply