Hafta içinde cezaevinden çıkan asbaşkanı ve hocasına kavuşan Beşiktaş, bu moralle Avrupa'yı da salladı. Ligde zirveye kanat çırpan Kartal, İngiltere'de Fransız hakemin penaltı ikramıyla yenildiği Stoke City'den rövanşı çok net bir skorla aldı. Siyah-Beyazlılar, grup liderliğine adını yazdırıp önemli bir avantaj yakaladı, İnönü'de 90 dakika sonunda büyük bayram vardı.

Avrupa kanatları altında

Ligde, Belediye önünde puan bırakan Beşiktaş’a; Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in tahliyeleri moral olmuştu. Maça koşan Siyah-Beyazlılar futbol şov izlediler. Geriye düşen Kartal, maçı bırakmayıp İngilizler’i dize getirdi. İlk yarı gol kaçırma yarışına giren oyuncular, ikinci devre durumu terse çevirip Stoke’u sahadan sildi. Avrupa’da üst üste üçüncü galibiyetini alarak grubu lider tamamladı ve seri başı oldu.

Gol pası İsmail’den

Ernst, Veli, Holosko, Fernandes... Sanki sahaya kaleci çalıştırmak için çıkmışlar!.. Attıkları her şut Stoke’un bir numarası Begoviç’in üstüne gitti. Hem de uygun durumlarda. Eğer Kartal, final vuruşlarında biraz becerikli olsa maç daha ilk dakikalarda farka gidecek. İngiltere’de Fransız hakem, olmayan penaltı ile Kartal’a boyun eğdirmişti. Bu kez İsmail çıktı sahneye! Baktı takım arkadaşları gol atamıyor, kendi kalesine attırdı. Milli takıma kadar yükselmiş. Büyük umutlar beklenen bir oyuncu böyle hata yapmamalı. Üst üste üç kez topu rakibe attı. Dördüncüde Fuller affetmedi, uzaktan Rüştü’yü avladı: 0-1. Quaresma’nın yokluğunda oynama şansı bulan Holosko döküldü. Fernandes’in önderliğinde üretken olan orta sahaya, kenarlar ayak uyduramadı. Veli’nin şahsi gayretleri de sonucu etkilemezken, Almeida’nın uzaktan denemeleri başarısız oldu. Beşiktaş 29’da yediği bu golden sonra risk alıp yüklendi ancak bu yarıda eşitliği bulamadı.

Fernandes böyle istedi

İkinci yarı öncesi yanımda oturan Kaan Bora, "Bumaçı 3-1 alırız” dedi. İçine doğmuş belli. Bugüne kadar tartışılan Fernandes, İnönü’de sahne aldı. Portekizli yıldız, vatandaşlarının yokluğunda, oyuna her geçen dakika ağırlığını koydu. 57’de Almeida’ya verdiği ara pasta Upson’ın hareketi penaltı ve kırmızı kart oldu. Fernandes top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-1. Kartal eksik rakibini sahasına hapsetti. 74’te yine Fernandes’in köşe atışından gelen topa Mustafa kafayı çaktı: 2-1. Beşiktaş arkasına aldığı müthiş taraftar desteğini karşılıksız bırakmadı. 83’te Alves’in pasında Edu düzeltip öyle bir vurdu ki, günün başarılı ismi Begoviç topu sadece seyretti: 3-1



Leave a Reply