Barcelona yarı finalde Al Saad'ı farklı geçti

FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda yarı final maçında Katar'ın Al Sadd takımıyla karşılaşan Barcelona, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Japonya'da düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nda adını finale yazdırdı.

Japonya'da düzenlenen şampiyonanın yarı finalinde Katar takımı Al Saad ile eşleşen Katalan ekibi, maçın 25'inci dakikasında Brezilyalı Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk devre boyunca rakibine büyük bir üstünlük kuran Barça, devrenin sonlarında ise farkı ikiye çıkardı. Barcelona adına yeniden sahneye çıkan Adriano, 43'te durumu 2-0 yaptı ve ilk 45 dakikanın skorunu belirledi.

İkinci yarıya ise Al Saad, eski Fenerbahçeli Mamadou Niang ve eski Galatasaraylı Abdul Kader Keita'nın gol arayışları ile daha etkili başladı.

Ancak dakikalar ilerledikçe, kontrolü yine ele alan Barcelona, 64'üncü dakikada Seydou Keita'nın golüyle 3-0 öne geçti. 81'inci dakikada Maxwell'in golü ise karşılaşmanın skorunu belirledi.

Mücadele Barcelona'nın 4-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından adını Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yazdıran Barça, final de ise Brezilya ekibi Santos ile karşılaşacak.

Barcelona-Santos finali pazar günü saat 18:00'de başlayacak.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply