Ancelotti: İngiliz futbolu düşüş içinde

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin eski çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, İngiliz ekiplerinin Şampiyonlar Ligi’ndeki şansını değerlendirdi.

İngiliz ekipleri, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde geçmiş yıllara oranla çok daha fazla zorlandı. Manchester kentinin iki takımı, United ve City gruplarından çıkamadı.

Chelsea, son maçta sahasında Valencia'yı yenerek 2. tur bileti aldı. Arsenal ise diğer İngiliz ekiplerine oranla, görece daha rahat 2. tura yükseldi. Chelsea, ikinci turda Manchester City'nin bulunduğu grubu 2. sırada tamamlayan Napoli ile karşı karşıya gelecek.

"İTALYAN EKİPLERİ DAHA AVANTAJLI"
Arsenal'in rakibi ise Serie-A'nın son şampiyonu Milan olacak. Eski Chelsea Menajeri Carlo Ancelotti, eşleşmeler öncesi, Premier Lig ekiplerinden şansını değerlendirdi. İngiliz futbolunun düşüşte olduğunu savunan Ancelotti, İtalyan ekiplerini çeyrek finale yükselme yolunda avantajlı gördüğünü dile getirdi.

Eski takımı Chelsea'nin, Napoli karşısında favori gösterilmesine karşı çıkan İtalyan menajer, "Bence favori Napoli zor bir dönemden geçtiler ancak işleri yoluna koymayı başardılar. Chelsea ise çok istikrarsız bir grafik çiziyor" dedi.

"BEN KOYU BİR MİLAN TARAFTARIYIM"
Ancelotti, Milan'ın ise Arsenal'i elerken zorlanmayacağını ileri sürdü. "Ben koyu bir Milan taraftarıyım bu yüzden tarafsız olmam zor" diyen Ancelotti, "Ancak Milan'ın elinde çok yetenekli oyuncular var. Takım oyunu olarak da Arsenal'in çok üzerindeler bu turda Milan'ın fazla zorlanacağını sanmıyorum" ifadesini kullandı.


Kaynak :NTVSPOR

Leave a Reply