Anadolu Efes iyi başladı, kötü bitirdi

THY Euroleague’de Anadolu Efes, C Grubu’ndaki 9. maçında Maccabi Electra Tel Aviv ile deplasmanda karşılaştı.

Maccabi Electra, ikinci çeyrekten itibaren oyuna ağırlığını koyduğu karşılaşmayı David Blu’nun skorer oyunuyla 96-57'lik skorla kazandı.

NTV Spor’dan canlı yayınlanan karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. 3 sayı çizgisinin gerisinden Kerem Tunçeri ve Sasha Vujacic’in üst üste kaydettiği basketlerle oyun ağırlığını koyan Anadolu Efes, ilk çeyreğin son 2.5 dakikasına 10 sayı önde girdi: 10-20. Ancak temsilcimize cevap vermekte gecikmeyen Maccabi Electra, çeyreğin sonunda skoru 20-17’ye getirerek farkı 3 sayıya indirdi.

İkinci çeyreğe Ermal Kurtoğlu’nun üst üste kaydettiği basketlerle giren Anadolu Efes, ilk bölümde ipleri elinde tutan taraf oldu. Pota altında temsilcimize üstünlük kurmaya başlayan ev sahibi takım, ilk devrenin bitimine 3.5 dakika kala skora 27-27 eşitlik getirdi. Seyircisi desteğini de arkasına alan Maccabi Electra Tel Aviv, kolay sayılar bularak öne geçti ve soyunma odasına da 36-31 üstün gitti.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf Maccabi Electra, özellikle pota altından ve hızlı hücumlardan ürettiği sayılarla farkı çift hanelere taşıdı: 45-34. Schortsanitis ve David Blu’nun hücumda sahne almasıyla birlikte maça ağırlığını koyan ev sahibi takım, bir ara farkı 21 sayıya kadar çıkardı ve son çeyreğe de 65-46 önde başladı.

Maccabi Electra, son çeyrekte çok rahat bir oyun sergiledi. Oyunu kontrol altında tutan ev sahibi takım, oyun disiplininden kopan Anadolu Efes’in karşılaşmaya yeniden ortak olmasına izin vermedi ve farkı daha açarak salondan 96-57'lik skorla galip ayrıldı.

Maccabi Electra'da Blu 18 sayı ile takımının skor yükünü çekerken, Schortsanitis 17 sayı, 5 ribaundla, Eliyahu da 16 sayı, 9 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Anadolu Efes'te Vujacic'in 12 sayı, 5 ribaundu ile Kerem Tunceri'nin 9 sayı, 7 asisti galibiyet için yeterli olmadı.

KINSEY FORMA GİYMEDİ

Yaklaşık 1 aydır sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan Kinsey, karşılaşmada oynama ihtimaline karşı takımla birlikte Tel Aviv'e getirildi, ancak karşılaşma öncesi yapılan son kontrollerde tam hazır olmadığı görülen Kinsey, maç kadrosundan çıkarıldı.
Sakatlığı düzelen Esteban Batista ise maç kadrosunda yer alırken, lacivert-beyazlılar karşılaşmaya 11 kişi çıktı.

Öte yandan, salonu dolduran Maccabi Electra Tel Aviv taraftarları, takımlarını coşkuyla destekledi.

MACCABİ ELECTRA TEL AVİV: 96 - ANADOLU EFES: 57
Salon: Nokia
Hakemler: Grzegorz Ziemblicki (Polonya), Milivoje Jovcici (Sırbistan), Srdan Dozai (Hırvatistan)
Maccabi Electra Tel Aviv: Ohayon 4, Smith 7, Langford 7, Eliyahu 16, Schortsanitis 17, Hendrix 10, Blu 18, Pnini 9, Papaloukas, Burstein 5, Scheyer 3, James
Anadolu Efes: Kerem Tunçeri 9, Sinan Güler 6, Vujacic 12, Savanovic 8, Barac 2, Ilievski 2, Cenk Akyol 5, Ermal Kurtoğlu 7, Batista 4, Gökhan Şirin 2
1. Periyot: 17-20
Devre: 36-31
3. Periyot: 65-46
5 Faulle Çıkan: 32.11 Ermal Kurtoğlu (Anadolu Efes)

Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply