Nba doğu konferansı final serisi 1. maçında ligin en çok galibiyet alan takımı Bulls evinde kadrosunda süper 3lüyü bulunduran Heat'i konuk etti. Sahadan 103-82 galip ayrılan Bulls seride 1-0 öne geçen taraf oldu.

Maç iki takım açısından da dengeli başladı skorda öne fırlayan olmadı. Zaten bu oyun devre boyu da sürdü nitekim soyunma odasın 48-48 eşitlikle gidildi. İkinci yarı ise Chicago fırtınası esti adeta United Center'da. Başta Noah olmak üzere tüm takım büyük bir hırsla , azimle , kararlılıkla savunmada harika işler çıkardılar. Büyük 3lü ne yapacağını şaşırdı adeta o savunma karşısında. Nitekim ne Wade ne LeBron istediği ritmi maç içinde bulamadılar. Bununla birlikte bu kadar iyi oynayan Bulls'u basketbol tanrıları da destekliyordu. Maç içinde birkaç kez hep gitti denilen top bir şekilde dönüp dolaşıp Bulls oyuncusunda kalıyor oda sayıyı yapıyordu. 3. çeyrekte 24-15 son çeyrekte 31-19 luk skorlar yakalayan Bulls sahadan 21 sayı farkla galip ayrılmayı başardı. Seri öncesi bu denli bir oyun beklenmiyordu Bulls'tan. Gerçekten giren çıkan hiç farketmez Rose'dan Ömer'e kadar herkes muazzam konsantre olmuş ve her top için savaşan bir takım vardı. Bakalım bu oyunlarını Heat'e karşı ne kadar daha sürdürebilecekler . Heat'in de bu maçtan çıkaracağı çok şey vardır , onlar da ev sahibi avantajının kendilerinde olmadığı seride dışarda maç kazanmaları gerektiğinin farkındalar. Süper 3lü buna bir çare illa ki bulacaktır. Bulls'un bu oyunu gerçekten serinin gidişatı açısından beni çok umutlandırdı.

Ev sahibi Bulls'ta MVP Rose maçı 28 sayı 6 asist ile tamamladı. Ayrıca Deng 21 sayı 7 ribaund ile oynadı. Konuk Heat'te ise Chris Bosh 30 sayı 9 ribaund ile maçın en skoreri olsa bu kez o yalnız kaldı. Wade 7/17 ile 18 , LeBron 5/15 ile 15 sayıda kaldılar. Bir başka not ise maç boyu Heat'in yalnızca 11 asistte kalması. Gerçekten bu düşündürücü.

Serinin ikinci maçı Çarşamba günü oynanacak.

Bizimkiler ne yaptı ?

Ömer Aşık :
Takımı Bulls evinde Heat'i farklı geçerken Ömer'de formanın hakkını fazlasıyla verdi.11 dakika sahada kalan Milli basketbolcumuz 2/2 saha içi 1/2 faul isabeti ile maçı 5 sayı 2 ribaund ile tamamladı.

Categories:

Leave a Reply