Spor Toto Süper Lig'de 33.hafta kapanış maçında evinde Eskişehirspor'u konuk eden Beşiktaş 1-0 geri düştüğü maçta rakibini 3-1 ile geçerek evindeki son maçından galibiyetle ayrılmayı başardı.

Haftaiçinde Kayseri'deki finalde IBB'yi penaltı atışları sonunda geçerek Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ı evindeki son maçında taraftarı yalnız bırakmamıştı. İnönü yine mükemmel bir şekilde sezonun son maçını bekliyordu. Bu kadar güzelliğe futbolcularda ayak uydurdu ve 3-1lik galibiyeti taraftarlarına armağan ettiler.

Tayfur Havutcu içinse daha farklı bir gündü. Schuster'in gidişinin ardından takım ona emanet edilmişti. Bugün ise 2+1 yıllık anlaşma imzalandı kendisiyle. Artık patron gelecek sezon içinde o. Yapılacak transferlerle zaten kadroyu tanıyan Tayfur Havutcu içinde başarılı bir sezon olur umarım .

Maça gelecek olursak ise , konuk ekip maça iyi başladı. Rakip kalede daha fazla görünen Eskişehirspor 26. dakikada bu ataklarının ilk meyvesini Erkan ile buldu ve deplasmanda 1-0 öne geçti.

Golden sonra biraz irkilen Beşiktaş rakibinin üzerine daha çok gitmeye başladı ve 37.dakikada Fernandes'in bireysel yeteneğini kullanarak attığı şık golle skora denge getirmeyi başardı. Devre bu golle 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı ise topa daha çok sahip olan Beşiktaş oldu. Eskişehirspor ise defansın ardına atılacak toplarla etkili olmaya çalıştı. Beşiktaş'ın etkili olduğu anlarda dakikalar 58i gösterdiğinde Guti'nin kornerden ortasına Almeida kafayı vurdu ve durumu 2-1e getiren gole imzasını attı.

Golden sonra yine Eskişehirspor defansın ardına toplar denedi. Bunlardan birinde Batuhan kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı lakin zayıf bir vuruş yapınca topu ağlara gönderemedi.

İki iddiasız takımın maçında kalan dakikalarda Beşiktaş'ta yıldızlar show yaptı diyebiliriz. Q7 , Fernandes bireysel çabalarıyla güzel görüntüler verdiler. Nitekim 87.dakikada Q7 tek başında Eses savunmasıyla cebelleşirken Nadarevic dayanamayıp topa eliyle müdahale etti ve kazanılan penaltıyı Simao gole çevirip skoru belirledi : 3-1

Maçta dikkati çeken bir nokta ise Beşiktaş'ın gençleriydi. Cenk , Atınç , Rıdvan , Onur , Necip bu maçta süre alan oyuncular oldular.

Bu skorla 2010-2011 sezonu iç saha maçlarını galibiyetle bitiren Beşiktaş'ta gözler gelecek sezona çevrildi. Büyük futbolcuların ismi geçiyor transferde. Anlaşılan Demirören yine gündeme oturacak transferlere imza atacak. Şimdiden merakla bekliyoruz .

Categories:

Leave a Reply