Doğu konferansı playoff yarı final serisi 5.maçında evinde Atlanta'yı konuk eden Chicago Bulls rakibini 95-83 geçmeyi başardı ve seride 3-2 öne geçti.

Ev sahibi Bulls bu önemli maça hızlı başladı ve daha ilk çeyrekte 11 sayılık farkı yakaladı : 32-21 İkinci çeyrekte ise Hawks savunmasını sertleştirdi ve sadece 16 sayıya izin verdi ve devre arasına Bulls 48-42 önde girdi. Üçüncü çeyrekte ise Hawks rakibini yakalamayı başardı. Bocalayan Bulls karşısında 3. çeyreğin bitimine 1.43 kala Smith'in basketi ile öne bile geçti hatta.Son çeyrek ise Bulls'un çeyreğiydi. Çeyreğin başında Smith bi pozisyonda 3 blok yapıp tek başına potayı savunsada (pozisyon gerçi sayı oldu goaltending dolayısıyla ama görülmeye değerdi) Bulls son çeyrekte işi bitiren taraf oldu.

Ev sahibi Bulls'ta MVP Rose 11/24 isabetle 33 sayı 9 asist ile maçın kahramanı olurken , Deng'te 23 sayı ile ona yardım etti. Konuk ekip Atlanta'da ise Teague 21 sayı 7 asist ile takımının en skoreri olurken , Smith 16 sayı 7 ribaund , Johnson ise 15 sayı ile oynadı.

Serinin 6. maçı Perşembe gecesi Atlanta'da oynanacak.

Bizimkiler ne yaptı ?

Ömer Aşık :
Bulls'un evinde Atlanta'yı farklı geçtiği maçta yaklaşık 20 dakika süre alan Ömer Aşık maçta şut kullanmadı. 0/2 faul isabeti ile 0 sayı 4 ribaund 1 blok ile maçı tamamladı.

Categories:

Leave a Reply