Ziraat Türkiye Kupası final maçına Beşiktaş iyi başadı. Kanatlardan Quaresma ve Simao ile etkili olan Beşiktaş yakaladığı pozisyonlarda tabelayı değiştirecek vuruşu yapamadı.

Dakikalar ilerledikçe IBB oyunda dengeyi kurdu.Ard arda kullandığı duran toplarla rakip kalede etkili olan IBB 'de gol vuruşlarında başarı sağlamayınca tabelada değişiklik yapabilen olmadı.

Orta sahada Beşiktaş bir türlü top yapamıyordu hal böyle olunca top daha çok IBB'de kalıyor pozisyonları arayan ve yakalayan taraf IBB oluyordu. Özellikle Guti'nin sahada yok gibi oynaması Beşiktaş'ı etkiledi ilk yarıda. IBB yakaladığı atakları gole çeviremeye dursun 30.dakikada Quaresma defansın sektirdiği topta yine pozisyona girdi lakin kaleciyi geçemedi.

Dakikalar 33ü gösterirken gelişen Beşiktaş atağında Fernandes sağdan içeri koşu yapan Quaresma'ya adrese teslim pası gönderdi. Topu mükemmel kontrol eden Quaresma düzgün bir vuruşla topu Hasagic'in bacakları arasından ağlara gönderdi ve finalde perdeyi açan isim oldu.

Golden sonra IBB yine topa sahip taraf oldu. 40. dakikada soldan Ekrem'in ortasında İskender topu ağlara gönderse de gol ofsayat gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

İlk yarının sonuna doğru Simao ile gole çok yaklaşan Beşiktaş bunu değerlendiremedi. Gol olmayınca soyunma odasına 1-0 önde giden taraf Beşiktaş oldu.

İkinci yarıya IBB yine topa sahip olarak başladı.Devrenin başlaması ile birlikte IBB yine rakip kalede olan taraftı. Guti ilk yarıda sahada yoktu ikinci devreye de iyi başlamadı.

Dakikalar 53ü gösterdiğinde ceza sahası içinde Aurelio , İskender'i düşürdü ve IBB penaltı kazandı ve topun başına geçen İbrahim Akın skora dengeyi getirdi.Beşiktaş Aurelio'dan stoper yaratmanın bedelini gerçekten ağır ödedi diyebiliriz. Pozisyon yokken penaltı kazandı IBB. Golden sonra IBB ilk oyuncu değişikliğini yapan taraf oldu.

Dakikalar 55i gösterdiğinde Tum çıktı Gökhan Ünal girdi.Aynı dakika da Beşiktaş'ta ise Bobo - Almeida değişikliği oldu. Beşiktaş bir türlü oyunun kontrolünü ele alamadı. Guti istenileni veremedi. Tabi takım olarak ileride basamayınca rakibi hataya zorlayamadı ve pozisyona girmekte epey zorlandı.IBB ise baskı olmayınca rahat top çevirip istediği alanları bulmakta zorlanmadı. Zaman zaman Quaresma tek başına birşeyler yapmaya çalışsa da bunlarda pek skora etki etmedi o ana kadar.

Maç 60tan sonra acaip hareketlendi. Dakikalar 63ü gösterdiğinde Guti orta sahadan Almeida'ya kesti ceza sahası çizgisi üzerinde topu kontrol eder etmez vuran Almeida'nın vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı.

Dakikalar 68e geldiğinde ise Gökhan Ünal kupadaki ilk golünü bireysel becerisi ile topu ağlara gönderdi ve IBB ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta 2-1 öne geçti. Golde defansın topu birbirine bırakması ve Rüştü'nün hatası yadsınamaz.

Beşiktaş bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamıyor derken dakikalar 78e geldiğinde Fernandes'in ortasında Sivok topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi : 2-2. Gerçekten pozisyona girmekte zorlanan Beşiktaş için bu gol ilaç gibi geldi. Gol ile birlikte taraftarda takımı havaya sokmak için hareketlendi.

81. dakikada ise Guti'nin hatalı pasında IBB hızlı atağı başladı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Cihan topu ağlarla buluşturamadı.

83. dakikada ise Almeida'nın indirdiği topta Quaresma kaleci ile karşı karşıya kaldı. Hasagic adeta kalesinde devleşti bu pozisyonda. Pozisyonun ardından İbrahim Akın çıktı Gökhan Süzen girdi IBB'de.

Maçın son anlarında ise IBB'nin enerjisi doğal olarak tükenirken Beşiktaş'ta ise ufak kıpırdanma gözleniyordu lakin bir türlü golü bulamadı .Beşiktaş'ın hareketlenmesinde Almeida'nın girmesinin de etkisi büyük.

3 Dakikalık uzatmada da gol sesi çıkmayınca maçın normal süresi karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi.

Categories:

Leave a Reply